Momčad Intera večeras od 18,00 sati u okviru 26. kola Serije A na svom terenu dočekuje Sassuolo uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Fudbaleri Intera u posljednje dvije ligaške utakmice su osvojili samo bod, pa će večeras doći do trijumfa i ponovo preuzeti lidersku poziciju od gradskog rivala Milana.

Inter je u prethodnih 14 dana igrao protiv Milana, Rome, Napolija i Liverpoola, a Edin Džeko je u svakom susretu nastupio od prve minute i uspio postići dva gola.

Inzaghi će ga prema najavama Gazetta dello Sport odmarati kapitena BiH u večerašnjem duelu, pa će od prve minute najvjerovatnije zaigrati Alexis Sanchez i Lautaro Martinez.

Kladionice daju ogromnu prednost Interu u današnjem duelu. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.32 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

U prvom međusobnom duelu ova dva tima u tekućoj sezoni bilo je izuzetno zanimljivo, a Inter je slavio sa 1:2. Sassuolo je vodio nakon prvog poluvremena, ali Džeko, koji je u igru ušao u nastavku, i Martinez su pogađali za pobjedu Intera.

Fudbaleri Intera su trenutno najbolji domaćin u Seriji A. Džeko i saigrači su ostvarili devet pobjeda na svom terenu, dva puta remizirali i samo jednom izgubili. S druge strane, Sassuolo na gostovanjima ima skor od četiri pobjede, isto toliko remija i i poraza.

Spomenimo i da će Interu će večeras nedostajati suspendovani Brozović i Bastoni te povrijeđeni Correa, Gosens i Vecino, dok ekipa Sassuola u Milano stiže bez Obianga, Đurićića i Ferrarija.

Raspored i satnica utakmica 26. kola Serije A za nedjelju:

Fiorentina – Atalanta (12,30 sati)

Venezia – Genoa (15,00 sati)

Inter – Sassuolo (18,00 sati)

Udinese – Lazio (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)