Osam susreta 1/8 finala Konferencijske lige igraju se večeras, a Marseille našeg Seada Kolašinca od 21,00 sati na svom terenu dočekuje azerbejdžanski Qarabag.

Kolašinac je u zimskom prelaznom roku stigao iz Arsenala u Marseille, registrovan je za nastupe u Konf. ligi i večeras će biti u konkurenciji za susret sa Qarabagom.

Sead je u posljednjem kolu Ligue 1 ušao sa klupe i asistirao za pobjedonosni gol Marseillea, a pojedini francuski mediji najavljuju da će večeras nastupiti od prve minute za svoj tim.

Kladionice su uvjerene da će Marseille bez većih problema doći do pobjede. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.35 na trijumf Marseillea. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Ekipa Marseillea je ove sezone igrala u grupnoj fazi Europa Lige, ali je osvojila treće mjesto u grupi E i svoj europski put nastavlja u Konf. ligi.

Fudbaleri Qarabaga su u grupi H Konf. lige osvojili drugo mjesto iza Basela i sa Marseilleom će se boriti za plasman u 1/8 finale.

Marseilleu će večeras nedostajati suspendovani Rongier, a gosti u Francusku stižu bez povrijeđenog Romera.

Od 21,00 sati u Pragu će se sastati Sparta i beogradski Partizan za koji nastupa bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

Saničanin igra standardno za Partizan u tekućoj sezoni i večeras će najvjerovatnije biti u startnih 11 beogradskog kluba.

Ekipa Sparte je blagi favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 2.15 na pobjedu Sparte. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Momčad Sparte je nastupila u grupnoj fazi Europa Lige, ali nije se uspjela plasirati u nokaut fazu ovog takmičenja. Sparta je završila na trećem mjestu u grupi A iza Lyona i Glasgowa te će nastojati preko Partizana doći do 16 najboljih u Konf. ligi.

Partizan je u grupi B Konf. lige očekivano bio među dva prvoplasirana i plasirao se u nokaut fazu. Aktuelni lider srbijanskog šampionata je osvojio drugo mjesto iza Genta, dok je bio bolji od kiparskog Anorthosisa i estonske Flore.

Sparta će večeras igrati bez Gabriela, Krejcija, Hece i Wiesnera, dok će Partizanu nedostajati Fejsa i Pantić.

Utakmicu Sparta – Partizan direktno prenosi kanal Arena Sport.

Dodajmo i da će od 18,45 sati Rapid našeg Srđana Grahovca u Beču odmjeriti snage sa nizozemskim Vitesseom

Raspored i satnica prvih utakmica 1/16 finala Konferencijske lige:

Midtjylland – PAOK (18,45 sati)

Fenerbahče – Slavia Prag (18,45 sati)

Rapid Beč – Vitesse (18,45 sati)

PSV – Maccabi Tel Aviv (18,45 sati)

Marseille – Qarabag (21,00 sati)

Celtic – Bodo Glimt (21,00 sati)

Leicester – Randers (21,00 sati)

Sparta Prag – Partizan (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)