Inter našeg Edina Džeke i Liverpool u srijedu od 21,00 sati u Milanu igraju prvi meč 1/8 finala Lige Šampiona uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Tim povodom održana je press konferencija u Milanu, a trener Intera Simone Inzaghi govorio je o sutrašnjem protivniku.

“Engleski timovi su sjajni. Liverpool je sigurno jedan od najboljih timova u Europi i zaista sam sretan što je to tako jer ovaj klub i navijači to zaslužuju. Bit će veoma teško, ali mi ćemo dati sve od sebe u ova dva susreta. Liverpool je favorit na papiru, ali utakmice su tu da se igraju. Pokušat ćemo da igramo svoju igru. Odlučnost će napraviti razliku, a to moji momci imaju. To su pokazali u skoro svakom susretu ove sezone”, kaže Inzaghi na početku press konferencije i osvrće se na nedavni meč u ligi protiv Napolija:

“Protiv Napolija samo odigrali prosječno u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo pokazali timski duh i odigrali mnogo bolje. Drugih 45 minuta igre u Napulju daje mi dodatno samopouzdanje uoči Liverpoola. Respektujemo ih, ali nećemo se predati.”

Talijanski mediji pišu da će naš Edin Džeko sigurno igrati od prve minute, a da će s njim u napadu zaigrati Lautaro Martinez ili Alexis Sanchez. Ipak, Inzaghi nije htio otkriti ko će sutra činiti napadački tandem.

“Svi napadači imaju podjednaku šansu da nastupe od prve minute. Imamo još jedan trening da obavimo i vidjet ćemo u kakvoj su kondciji naša tri napadača. Dvojica će igrati od početka, dok će treći ostati na klupi. Imam zrele igrače u timu koji prihvataju ove odluke. Oni imaju mnogo utakmica u svojim nogama i uvijek su spremni da budu u rotaciji.”

Inzaghi smatra da je Inter ispunio primarni cilj plasmanom u 1/8 finala, ali i da je njegov tim svjestan svojih kvaliteta.

“Prvi korak smo napravili, a to je plasman među 16 najboljih u Ligi Šampiona nakon dugo vremena. Sada igramo protiv sjajnog tima sa odličnim igračima, ali fudbalska utakmica počinje rezultatom 0:0. Svjesni smo svojih kvaliteta i motivisani smo. Također, znamo da ovaj susret dolazi poslije ligaških mečeva protiv Milana i Napolija. Bili smo dobri skoro 70 minuta protiv Milana i drugo poluvrijeme protiv Napolija. Naravno, ne možete biti zadovoljni kada osvojite bod od mogućih šest. Liga je još uvijek otvorena i borit ćemo se za prvo mjesto sa Milanom, Napolijem, ali i Juventusom koji je obavio odličan posao u zimskom prelaznom roku.”

Za kraj je imao samo riječi hvale o treneru Liverpoola i njihovim fudbalerima.

“Gledali smo susrete Liverpoola i Milana u grupnoj fazi. Klopp je odličan trener. Njegov tim uvijek igra sa jakim intenzitetom i posjedom lopte. Alisson i Van Dijk mogu igrati i na duge lopte. Njihovi bekovi su tehnički poput playmakera i oni vam mogu stvoriti probleme na svakom dijelu terena.”

(Reprezentacija.ba)