Nikola Prce se na Europskom rukometnom prvenstvu u Bratislavi oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine, a o razlozima je govorio za Dnevni list Mostar.

Prce je već sad pomoćni trener u Besi, završava Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, a slijedi mu i edukacija za trenera po EHF RINCK konvenciji. Iako je još bez ikakve odluke o svojoj budućnosti, trenerski posao se čini kao vrlo realan smjer.

 – To je ono što me vuče, a kako će izgledati vidjet ćemo. U svakom slučaju bih volio ostati u rukometu, a trenerski posao je ono što mi prvo pada napamet. To volim i prošao sam u tom smislu puno, od rada sa španjolskim do skandinavskih trenera, a vuče me taj španjolski stil. Oni su na EP-u, uz ne baš tako sjajnu skupinu igrača kakvu ima npr. Norveška ili Francuska, napravili veliki posao. Jordi Ribera ih je tako složio da igraju kao sat i izgubili su finale za jednu loptu. Da su imali samo Aleksa Dušebajeva, bilo bi još bolje, govori Nikola Prce za Dnevni list Mostar.

Ponižavajući odnos

Njega je izbornik Ivica Obrvan, pod izgovorom povrede koljena, pred Češku ostavio na tribinama, a ni u drugim utakmicama se nije naigrao.

 – Možda se nismo najbolje razumjeli, ali jeste bilo ponižavajuće. Pred Češku smo imali skraćen roster, Dino Hamidović je došao pred tu utakmicu nakon korone, Mirko Herceg je bio pod temperaturom, a tu smo bili još Edin Klis i ja. Sat i pol prije utakmice sam dobio informaciju da nas je 17 i da ja ne igram. Mislim da, ako sam već tu, je bilo pošteno da razgovaramo. Moje mišljenje je da svaka utakmica na EP-u nije prilika za skupljanje minuta za mlade, nego za pokušati napraviti najbolji mogući rezultat. EP je jako teško izboriti i ne treba rasprodavati ugled i otići da samo odigramo te utakmice. To me je zasmetalo, pogotovo priča o mojoj ozljedi koja apsolutno nema veze s tom neodigranom utakmicom. Ja sam od ranije imao manji problem s koljenom, ali sam odradio sve treninge. Ispada da su me čuvali za treninge, a ne za utakmice. Mislim da sam mogao više pomoći jer smo imali dosta uzdrman roster na toj poziciji, ispričao je Prce.

(Reprezentacija.ba)