Kapiten selekcije Ekvatorijalne Gvineje Emilio Nsue danas je postao novi igrač FK Tuzla City.

Ovaj fudbaler u svojoj karijeri ima više od 100 nastupa u La Ligi i Premiershipu, a zvaničnu stranicu Tuzle govorio je o dolasku u ovaj klub.

“Prvi utisci su da su ljudi koje sam ovdje upoznao bili jako dobri prema meni. Jako sam sretan i uzbuđen što sam u državi u kojoj do sada nisam nikada bio. Uzbuđen sam zbog ovog novog izazova”, kazao je Nsue i otkrio da nije znao mnogo toga o bh. fudbalerima izuzev Pjanića i Džeke:

“Nisam znao mnogo o igračima iz BiH, ali znam da su najpopularniji Pjanić i Džeko. Nisam znao mnogo ni o ligi. Prošle godine sam s APOEL-om igrao u Europi protiv Zrinjskog, a Zrinjski je sada lider. Ipak, o ligi ne znam puno. Pričao sam s nekim prijateljima i čuo sam da je liga sve bolja iz godine u godinu.”

Novi fudbaler Tuzle ističe da njegova porodica nije iznenađena što je stigao u BiH te da sa Tuzlom želi osvojiti Premijer ligu BiH.

“Moja porodica nije iznenađena jer je Tuzla City jako dobar tim. Znam koja su očekivanja i nadam se da ću da pokazati ono najbolje od sebe. Ako budem spreman znam da mogu dati mnogo toga timu. Došao sam ovdje da dam sve od sebe, da ostanem ovdje nekoliko godina i osvojim titulu koju Tuzla toliko želi,”

(Reprezentacija.ba)