Nermin Haskić je od ove zime napadač Veleža, a u razgovoru za Velež TV govorio je o pripremama u Turskoj.

“Ekipa je sjajna. Momci su dobri i atmosfera je na nivou. Nisam od ranije znao nikoga u timu, ali upoznali smo tokom ovog vremena na pripremama i osjeti se drastična razlika u odnosu na ono u Japanu. Ne može se to porediti, kad se čovjek vrati na naše govorno području. Uživam zaista s momcima u svlačionici, a to se odrazi i na teren”, rekao je Haskić za Velež TV i dodao:

“Mislim da se od mene dosta očekivalo i prije bilo koje utakmice. Svjestan sam ja toga i šta sam napravio ranije u karijeri. U Radničkom sam bio prvi strijelac srbijanske lige i već tu nosim sa sobom neki pritisak u dalje ekipe. Već sam naučio s tim da radim, a golovi su potrebni svakom napadaču i biće mi lakše ubuduće da realiziram neke šanse u PLBiH, pošto ih i sada dajem na pripremama.”

Haskić je pohvalio način igre Veleža, znatno mu bolje odgovara od onoga u Japanu, a istiće i pomoć trenera Dudića.

“Pratio sam Velež i ranije, zaista neznajući da ću potpisati za Velež. Svidjelo mi se kako ekipa igra, kako se igra presing, čuva lopta… Sve suprotno od ekipe za koju sam igrao u Japanu. Branili smo se i konstantno bili na svojoj polovini. To će mi dati elan na utakmicama. U par klubova sam i ranije igrao visoki presing i mnogo se trčalo, pa to neće biti ništa novo za mene. Jedino je problem bio zato što sam došao iz povrede i nisam trenirao 3-4 mjeseca. Ispostavilo se da jeste tako, ali samo u početku. Sada iz utakmice u utakmicu ide sve bolje, trener mi pomaže savjetima i mislim da sam se vrlo brzo uklopio”, istakao je Haskić, a za kraj dodao:

“Mostar me najviše i privukao kad smo pričali o nastavak u karijere. Dogovorio sam se još u Japanu da će mi naredni klub biti bliže kući. Velež me kontaktirao još u oktobru i bilo je jasno da ću potpisati. Odmah nam se svidio grad koji je na prelijepoj lokaciji, ima dosta lijepih mjesta oko grada, a i more je blizu. Perfektna lokacija. Mostar je naš historijski grad, da ne spominjem sva ta turistička mjesta u Mostaru.”

Nermin Haskić će biti veliko pojačanje za Velež koji će u drugom dijelu morati napraviti dobar niz pobjeda kako bi se uključio u borbu za mjesto koje vodi u Europu.

(Reprezentacija.ba)