Reprezentacija Švedske je večeras u finalu Europskog prvenstva u rukometu savladala Španiju sa 27:26 i nakon 20 godina osvojila EURO.

Zanimljivo da su obje selekcije igrale u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, a po završeku finalnog meča oglasio se i Nikola Prce.

Prce, koji je najavio oproštaj od reprezentacije nakon ovog prvenstva, je čestitao Švedskoj na zasluženoj tituli.

“Čestitke momčadi Švedske na zasluženoj tituli prvaka Europe! Ovo je bilo “ludo” prvenstvo, na ivici regularnosti. Ipak, neka ostane upamćeno po tome da su naši mladi debitanti imali privilegiju igrati sa europskim prvakom i viceprvakom u istoj skupini. Neka ostane upamćeno i da smo bez ijednog ljevaka u timu, potpuno desetkovani, imali Španjolce do 50 minute. A, oni su danas imali napad za titulu. Zato je rukomet toliko zanimljiv i sjajan sport”, poručio je Nikola i osvrnuo se na reprezentaciju BiH:

“Na koncu, najvažnije je da naša zemlja nastavi kontinuitet odlazaka na velika natjecanja. Mi smo sportska nacija i zaslužujemo biti na velikim europskim i svjetskim pozornicama. Zaslužuju to i naši navijači. Zato momci, glavu gore i sretno u baražu za svjetsko prvenstvo, prvo sa Grcima, a onda, ako Bog da, i sa Crnogorcima. Idemo jako i hrabro.”

(Reprezentacija.ba)