Općina će snositi troškove priprema Željezničara na Ilidži

Načelnik Ilidže Nermin Muzur posjetio trening Željezničara, Općina će snositi troškove priprema na Ilidži


Općina će snositi troškove priprema Željezničara na Ilidži

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur u četvrtak je posjetio trening-utakmicu Fudbalskog kluba Željezničar, koji se za nastavak sezone priprema u trening-kampu FK Igman na Ilidži.

Nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi Željezničar, Općina Ilidža željela je koliko-toliko olakšati, zbog čega će snositi troškove priprema koje je klub sa Grbavice obavio na Ilidži.

– Iako sam strastveni navijač FK Sarajevo, posjetio sam trening Željezničara, a Općina Ilidža snosit će troškove dijela priprema koji je obavljen na našoj Ilidži – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te dodao:

– Bez obzira na moju navijačku pripadnost, FK Željezničar je dio identiteta Sarajeva i Bosne i Hercegovine i kao takav apsolutno zaslužuje našu pomoć.

Načelnik Muzur je naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da se dva najveća bosanskohercegovačka fudbalska kluba pripremaju na teritoriji općine Ilidža, gdje FK Sarajevo već godinama unazad ima svoj trening-kamp.

Inače, Općina Ilidža čest je domaćin velikih sportskih događaja, ali i mjesto okupljanja naših reprezentativnih selekcija.

– Kroz planirane kapitalne projekte u skorijoj budućnosti nastojat ćemo poboljšati sportsku infrastrukturu u našoj lokalnoj zajednici i tako je učiniti sportskom oazom, reprezentativnom ali i klupskom – poručio je Muzur.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Max
28.01.2022. 16:22

zalosna ti majka ptopali klub bez novca neka ide u kantonalnu ligu pa ispocetka gradit a ne novcem poreznih obveznika klubovi leglo korupcije sve ide preko stele zato nema ni kvalitete uhljebi se nakotili u svim institucijama.
ovo treba sve rastjerst koji zeljo ne zivi se racun stare slave. otvorite privatnu skolu nogometa i finansirajtevsvojim novcem i stvarajte igrace ako ste sposobni