Rukometaši BiH večeras od 18,00 sati u Bratislavi uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju meč protiv Španije u okviru trećeg kola grupe Europskog prvenstva.

Naš tim je u prva dva kola izgubio od Švedske i Češke, pa će večeras odigrati posljednji susret na tekućem prvenstvu.

S druge strane, Španci imaju obje pobjede i sa prve pozicije će ići u narednu fazu.

BiH je u prva dva kola bila desetkovana zbog koronavirusa i obje utakmice je igrala bez sedam rukometaša.

Selekcija Španije je prema kladionicama apsolutni favorit protiv BiH. Kladionica Meridian na dan meča daje kvotu 1.56 da će Španci slaviiti sa osam ili više golova razlike. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Mirko Herceg je jedan od igrača na kojeg bi selektor Obrvan trebao računati večeras i on smatra da bi bilo veliko čudo da naš tim iznenadi Špance.

“Kada igrate, a nemate šta izgubiti, tada je protivnik najopasniji. Ja bih bio realan i rekao da bi bilo veliko čudo kada bismo iznenadili Španiju, pogotovo u uslovima u kojima se nalazimo jer nemamo nijednog ljevaka u ekipi što predstavlja veliki problem. Odradili testiranje, nadam se da niko više neće biti pozitivan, ali nikad se ne zna. Čekamo rezultate pa ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu igrati”, riječi su Hercega.

U drugom susretu naše grupe od 20,30 sati sastaju se Češka i Švedska. Česi će u slučaju pobjede proći dalje, dok Švedskoj odgovara i bod za drugo mjesto i plasman u narednu rundu.

(Reprezentacija.ba)