Rukometaši BiH su prije dva dana poraženi od Švedske sa 18:30 na otvaranju EHF EURO, a večeras od 18,00 sati u Bratislavi igraju protiv Češke.

Naš najiskuniji igrač Nikola Prce govorio je za Dnevni avaz o večerašnjem duelu.

“Morat ćemo se drugačije postaviti i igrati ako mislimo nešto napraviti. To su takve utakmice da ne možemo sebi dopustiti toliko ishitrenih i nonšalantnih šuteva kao protiv Švedske. To je utakmica koju moramo igrati na pobjedu, bez izgovora. Samo je pobjeda dobar rezultat za nas. Kada se sve sabere, mislim da smo tu negdje po kvalitetu. Oni su odigrali dobru utakmicu sa Špancima, ali mislim da nijedna od te dvije ekipe nisu sastavi s kojima mi ne možemo igrati. Protiv Švedske je puno teže, to je mašina koja gazi. Ove dvije ekipe nisu takve – kazao je Prce za Avaz i dodao:

“Manje-više smo upoznati jedni s drugima. Ipak, puno je lakše igrati kad si u minusu, nego kad se ruka stisne i igraš za pobjedu. To je nama sigurno velika šansa za prvu pobjedu, a ta pobjeda nam znači dosta za eventualno treće mjesto u grupi i lakši kasniji žrijeb u kvalifikacijama za SP. Imamo šanse ako odigramo pravu utakmicu, bez crnih rupa, ishitrenih šuteva i puno toga što smo vidjeli protiv Švedske.”

Kladionice na dan meča daju ulogu favorita Češkoj. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.19 na pobjedu Češke. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Prce je kratko prokomentarisao i situaciju sa COVID-19 i stalnim testovima na prvenstvu.

“Sve se to pomalo uvuklo u naše glave, jer sigurno niko ne želi biti tako dugo odvojen od ekipe. Niko ti ne dolazi u izolaciji, samo čekaš obroke i rezultate testova”, ističe Nikola za Dnevni avaz.

(Reprezentacija.ba)