Tri bh. fudbalera ove sezone igraju u Engleskoj. Mario Vrančić je standardan u Stokeu, dok se Asmir Begović i Sead Kolašinac nisu naigrali u Premiershipu.

Mario Vrančić – 23 nastupa ove sezone

Mario Vrančić je od ljeta igrač Stoke Citya koji će se ove sezone boriti u Championshipu za play-off, a bh. veznjak igra u dobroj formi.

Odigrao je 20 utakmica za Stoke u Championshipu, postigao tri gola i dodao pet asistencija. Ukupno je sakupio 1.420 ove sezone u drugom rangu engleskog fudbala.

Asmir Begović – 3 nastupa

Asmir Begović je također na ljeto promijenio klub, iz Bournemoutha je stigao u Everton u kojem je ukupno branio tri puta ove sezone. Jednom u Premiershipu, a dva puta u okviru EFL Cupa.

Bh. golman je svjesno stigao u Everton kao zamjena Jordanu Pickfordu, prvom engleskom čuvaru mreže. Trener golmana Evertona nedavno je hvalio Begovića, njegov rad i utjecaj na ekipu.

Sead Kolašinac – 4 nastupa

Sead Kolašinac od početka sezone nije u prvim planovima Mikela Artete i sakupio je samo četiri nastupa za Topnike. Odlazak sa Emiratesa nikada nije bio izvjesniji, a najzainteresovaniji za njegovo dovođenje je Watford koji će se u ovoj sezoni boriti za ostanak u Premiershipu.

Kolašinac je posljednjih mjesec dana van terena zbog povrede, a ugovor s Arsenalom istiće mu na ljeto.

(Reprezentacija.ba)