Sjajni Nizozemski fudbaler, Rafael Van der Vaart, za njemački Bild napravio je idealnih 11 sa kojima je igrao u Hamburgu, a u tim je uvrstio Sergeja Barbareza.

Van der Vaart je najviše u karijeri igrao za HSV, a ugledni Bild napravio je razgovor sa Nizozemcem koji je odabrao najboljih 11 sa kojima je dijelio svlačionicu.

U tim je uvrstio legendarnog kapitena BiH, Sergeja Barbareza, koji je ostavio dubok trag u HSV-u. Van der Vaart hvali Sergeja.

“Siguran sam da je Sergej bio najkompletniji igrač s kojim sam igrao u HSV-u. Taj momak je jednostavno znao sve: bio je opasan u napadu, dobar taktičar, imao je urođeni autoritet, prava osoba za poštovati, i imao je odličan ukus za lijepa auta. Jednstavno, zvijezda na i pored terena”, kazao je Van der Vaart o Barbarezu.

Pored Barbareza, u timu su Frank Rost, Khalid Boulahrouz, Daniel van Buyten, Nigel de Jong, Joris Mathijsen, Paolo Guerrero, Vincent Kompany, Heung Min Son, Hakan Calhanoglu, Thimothee Atouba.

Van der Vaart je u svojoj bogatoj karijeri dva puta igrao za HSV, potom za Ajax, Real Madrid, Tottenham, Real Betis, Midtjylland. Za reprezentaciju odigrao je preko 100 utakmica.

Svlačionicu sa Barbarezom dijelio je u sezoni 2005/2006.

(Reprezentacija.ba)