Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj, a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi E sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Naš reprezentativac Nikol Prce (41) najavio je oproštaj od reprezentativnog dresa i ovo prvenstvo će mu biti posljednje u karijeri.

EHF je na zvaničnoj stranici predstavio naš nacionalni tim, a kratko se osvrnuo i na sjajnog Nikolu.

“Nikola Prce ima 41 godinu i bit će među najstarijim igračim na EURO 2022, baš kao što je bio i na EURO 2020. Iskusni lijevi bek trenutno nastupa za Besa Famagas (prvak Kosova) i to je 14. klubu njegovoj profesionalnoj karijeri. Za selekciju BiH je debitovao prije 16 godina, ali je i važan dio reprezentacije. EURO 2022 će biti njegovo posljednje takmičenje, s obzirom daje najavio oproštaj od reprezentacije poslije turnira”, navodi se na zvaničnoj stranici EHF-a.

Prce je sa punih 25 godina debitovao za A tim BiH januara 2006. godine kod selektora Vojislava Rađe u susretu sa selekcijom Nizozemske.

Posebno se pamti njegovih 18 golova u dvomeču sa Islandom za plasman na SP u Kataru 2015. godine, 10 protiv Češke Republike u ključnom meču za plasman na EP u Norveškoj 2020. godine, kao i niz kvalifikacija u kojima je bio najbolji strijelac i igrač ekipe.

(Reprezentacija.ba)