BiH je danas saznala protivnike u grupnoj fazi Lige Nacija.

Naš tim će igrati u Ligi B u grupi B3 zajedno sa Crnom Gorom, Rumunijom i Finskom, a selektor Petev je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH prokomentarisao današnji žrijeb.

“Drago mi je da je Finska opet tu, jer želimo da im vratimo dug iz kvalifikacija. Tu imamo još Crnu Goru i Rumuniju. Mislim da sve reprezentacije imaju svoje šanse da osvoje prvo mjesto. Ipak, sve zavisi od nas. Mi moramo izgledati bolje nego što smo bili u zadnjim kvalifikacijama. Bili smo u većini utakmica dobri u kvalifikacijama, osim protiv Finske. Moramo dobro analizirati prethodne utakmice. Želimo da napredujemo i da izgledamo črvšće i jače”, rekao je Petev i osvrnuo se na prijateljski meč protiv SAD-a koji se igra 18. decembra u Los Angelesu.

“Ovo je najnezgodniji termin za igrače. Oni će biti istrošeni i fizički i psihički. Naravno, raspored je takav i mi se moramo pridržavati toga. Bitno je da budemo motivisani i da odigramo dobro.

Četiri od šest utakmica na rasporedu su od 2. do 14. juna 2022. godine, dok će se posljednja dva kola igrati od 22. do 27. septembra naredne godine.

Pobjednik grupe izborit će promociju u Ligu A za sezonu 2024. / 2025., dok će posljednja selekcija ispasti u Ligu C.

(Reprezentacija.ba)