Proslavljeni argentinski napadač, Segio Aguero, danas je potvrdio okončanje svoje igračke karijere zbog srčanih problema koji su se pojavili prije nešto više od mjesec dana.

Danas je organizovana press konferencija na kojoj se obratio Aguero uz jecaj i suze, zajedno s njim bio je i predsjednik Barcelone Joan Laporta, dok su saigrači bili na tribinama i emotivno pratili obraćanje Aguera.

“Ova konferencija je da bih rekao da sam odlučio završiti nogometnu karijeru. Odlučio sam da prekinem karijeru i ovo je vrlo težak moment za mene. Glavni razlog je moje zdravlje, jer mi se dogodio problem prije mjesec i po. Prije 10 dana odlučio sam to. Želim reći svima da sam učinio sve da nastavim karijeru, ali se nije moglo ništa učiniti. Ponosan sam na karijeru koju imam i sretan zbog toga”, uz suze je kazao Aguero.

Podsjetimo, Aguero je 30. oktobra u prvom poluvremenu utakmice sa Alavesom osjetio probleme s disanje, izašao je iz igre, a potom su pretrage pokazale da ima srčanu aritmiju.

Nakon obraćanja na press konferenciji uslijedio je video sa njegovim golovima, a jedan od fokusa bio je na pogotku u dresu Man. Citya protiv QPR-a u 93. minuti kada je donio titulu Građanima. Tom golu prethodio je pogodak Edina Džeke za 2:2.

Edin Džeko i Kun Aguero su zajedno odigrali tačno 100 utakmica u Cityu, a sigurno ostaje žal što Aguera i Pjanića nećemo moći gledati u dresu Barcelone.

Aguero je karijeru počeo u Independienteu, potom je stigao u Atletico Madrid, a od 2011. do 2021. godine igrao je u Man. Cityu. Na ljeto je stigao u Barcelonu. U karijeri je osvojio 18 velikih trofeja.

(Reprezentacija.ba)