Reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras u Trening centru FS BiH u Zenici obavili treći trening u okviru priprema za utakmicu sa Amerikom.

Iz Fudbalskog saveza BiH je saopšteno da je stručni štab zadovoljan kondicijom igrača i načinom na koji izvršavaju svoje obaveze.

Sutra ujutro naši reprezentativci će otputovati za Los Angeles gdje će 18. decembra biti odigran treći prijateljski meč između A selekcija Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

U prvom odigranom u Sarajevu 2013. godine Amerika je pobijedila 4:3, dok je drugi susret odigran u Los Angelesu 2018. i završen je bez pobjednika 0:0.

Kladionice daju ulogu favorita selekciji SAD-a. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.60 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Selektor Petev za ovaj duel računa na sljedećih 18 igrača:

Golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac);

Odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City);

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda);

Napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

(Reprezentacija.ba)