Danas se u bh. medijima pojavila informacija da predsjednik FS BiH Vico Zeljković nije dobio vizu za ulazak u Ameriku uoči prijateljskog duela SAD – BiH (18. decembar u Los Angelesu), ali potpredsjednik saveza Irfan Durić je demantovao ovu vijest.

Durić je za Dnevni avaz kazao da je Zeljković dobio vizu, ali da neće ići u SAD zbog toga što će dva dana ranije otputovati na sastanak sa predsjednik UEFA-e Čeferinom.

“Predsjednik Saveza je dobio vizu za ulazak u Ameriku, ali smo preraspodijelili obaveze. U Nionu je 16. decembra izvlačenja grupa Lige nacija, a 18. decembra naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa SAD u Los Anđelesu. Uspjeli smo dogovoriti sastanak s predsjednikom UEFA-e Čeferinom oko terena, odnosno poboljšanja infrastrukture bh. klubova, tako da će predsjednik biti na čelu delegacije koja ide u Nion” rekao je Durić za Dnevni Avaz i potvrdio da je svim članovima IO FS BiH, koji su aplicirali u Ambasadi SAD u Sarajevu, odobrena viza:

“Svim članovima Izvršnog odbora NSBiH, koji su aplicirali u Ambasadi SAD u Sarajevu, odobrena je viza. Mi smo aplicirali za američke vizu prije dva mjeseca, a tada nismo znali termin izvlačenja grupa Lige nacija. Tek kasnije smo saznali da je to 16. decembar, a utakmicu smo zakazali dva dana kasnije. Zbog toga smo napravili dogovor oko preraspodjele obaveza. Ipak, jako je važno da predsjednik Saveza ode u Nion i dogovori ubrzavanja poslova oko izgradnje terena. To nam je sada maksimalni prioritet. Imamo odobrena sredstva za tri terena, ali pokušavamo da dobijemo za njih šest u idućoj godini. Da se nekako iščupamo iz ovog gliba. Tereni u zadnjem jesenjem kolu su zaista bili neuslovni, katastrofa.”

Durić je dodao i da će on i drugi potpredsjednik Ivan Beus otputovati u SAD, a da će Zeljković i Zvjezdan Misimović, aktuelni savjetnik predsjednika, ići u Nyon.

(Reprezentacija.ba)