Bh. taekwondoista Nedžad Husić je najbolji sportista BiH u 2021. godini, a košarkašica Jonquel Jones najbolja sportistkinja prema izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Nedžad Husić se zahvalio Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, na dodijeljenom priznanju uz riječi:“

 Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom u 2021. godini. To je san svakog sportiste, a posebno u ovoj godini koja je za sve sportiste bila teška godina. Hvala svima koji me podržavaju na ovom plemenitom putu, a posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici i prijateljima. Hvala vam!“

Nedžad se također zahvalio i svom treneru i ocu Harisu Husiću, koji je ujedno i dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera 2021. godine.

Nedžadova sportska karijera otpočela je 2004. godine, a krase je vrhunski rezultati poput 5. mjesta na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“, koji je ujedno do sada i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, potom 1. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tallinnu, 1. mjesto na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sofiji, i 2. mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore također u Sofiji.

Jonquel Jones je briljirala na nedavno završenom SP i predvodila bh. košarkašice do historijskog petog mjesta te zasluženo dobila nagradu za najbolju sportistkinju BiH za tekuću godinu.

„Mother of Dragons“ je zasigurno sve opčinila svojom neizmjernom snagom i privrženošću ne samo prema košarci, već i cijeloj košarkaškoj reprezentaciji BiH.

U ime JJ, nagrade je primila legenda ženske bh. košarke, jedna-jedina Razija Mujanović, dok se JJ prisutnima obratila putem video poruke.

U kategoriji juniora, naša „Orka“ Lana Pudar je izabrana za najbolju mladu sportiskinju, dok je najbolji mladi sportista u 2021. godini Marko Maksimović.

Foto: OK BiH

(Reprezentacija.ba)