Fudbaleri Konye danas od 11,00 sati igraju u gostima protiv Gaziantepa utakmicu 14. kola turske Superlige.

Naši reprezentativci Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović najavljeni su u startnih 11 Konye, dok bi Amar Rahmanović trebao svoju šansu čekati sa klupe za rezervne igrače.

Konya ove sezone igra sjajno i trenutno je treća na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Njihovi današnji protivnici su na 15. poziciji i imaju 11 bodova manje.

Šehić, Hadžiahmetović, Rahmanović i saigrači imaju četiri vezane pobjede i danas će pokušati doći do novog trijumfa.

Bodovni saldo i trenutna forma dovoljni su razlozi da Konya bude blagi favorit. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.60 na Konyu. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ipak, Gaziantep nije poražen od Konye u posljednje četiri ligaške utakmice i sigurno da će učiniti sve kako bi danas ostvario pozitivan rezultat.

Domaći u ovu utakmicu ulaze bez Borvena, Demira, Merkela, Jeffersona, El Messaoudija, Ozera i Pehlivana. Konyi će nedostajati Bardakci i Calik.

Dodajmo i da će od 14,00 sati Fatih Karagumruk, za koji nastupa bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović, na svom terenu dočekati vodeći Trabzon.

Karagumruk je trenutno šesti sa 22 boda, dok je Trabzon ubjedljvo prvi sa 33 boda i jedini je bez poraza ove sezone.

Nažalost, Zukanović će derbi ovog kola propustiti zbog žutih kartona.

Očekivano, kladionice daju prednost Trabzonu u današnjem susretu. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 2.12 na trijumf Trabzona. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Osim Zukanovića, Karagumruk u ovaj susret ulazi bez Benatije, Biglije, Hedenstadta i Bekaroglua. Trabzonu će nedostajati Bakasetas, Gervinho, Koita, Turkemn te Kadesler.

Raspored i satnica utakmica 14. kola turske Superlige za nedjelju:

Gaziantep – Konya (11,00 sati)

Karagumruk – Trabzon (14,00 sati)

Siva – Hatay (14,00 sati)

Malatya – Galatasaray (17,00 sati)

Ponedjeljak, 28. novembar:

Goztepe – Fenerbahče (18,00 sati)

Odigrani susreti 14. kola:

Istanbul Basaksehir – Altay 0:0

Adana – Kasimpasa 0:0

Rizespor – Kayseri 1:0

Antalya – Alanya 3:0

Bešiktaš – Giresun 0:4

(Reprezentacija.ba)