Danas se igraju dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Sarajeva na svom terenu dočekuje Slobodu, dok će se u derbiju kola sastati drugoplasirana Tuzla i prvoplasirani Zrinjski.

Sarajevo – Sloboda (15,00 sati, Moja TV)

Momčad Sarajeva od 15,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuje Slobodu. Sarajevo je trenutno treće sa 25 bodova, dok je Sloboda na petom mjestu sa samo dva boda manje.

Prvi međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni odigran je u Tuzli, Sarajevo je slavilo sa 1:2. Fudbaleri Sarajeva ove sezone igraju veoma loše na svom terenu i imaju samo tri pobjede, dva remija i čak tri poraza. S druge strane, Sloboda u gostima ima omjer od dvije pobjede, dva remija i četiri poraza.

Sarajevo je prema kladionicama favorit. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.75 na trijumf Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Interesantno da Sloboda nikada u Premijer ligi BiH nije osvojila tri boda na Koševu. Sarajevo je 16 puta pobijedilo, a Sloboda je uspjela pet puta ostati neporažena. U zadnjem susretu ova dva tima na stadionu “Asim Ferhatović Hase” rezultat je glasio 0:0.

Tuzla City – Zrinjski (17,00 sati, Arena Sport)

Derbi kola, ali i dosadašnjeg dijela prvenstva, odigrat će Tuzla i Zrinjski. Ekipa Tuzle nakon 16 odigranih kola ima 32 boda i druga je, dok je Zrinjski osvojio sjajnih 39 bodova i sasvim zasluženo zauzima prvo mjesto.

Zrinjski izgleda dominantno tokom cijele sezone, a jedni od rijetkih koji su im uspjeli uzeti bar bod su upravo fudbaleri Tuzle. U prvom međusobnom meču u tekućoj sezoni Zrinjski i Tuzla su u Mostaru odigrali 1:1. Tuzla je vodila sve do 89. minute, ali je Malekinušić poravnao i donio bod Zrinjskom.

Ekipa Zrinjskog je danas favorit u Tuzli. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.50 na Zrinjski. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Tuzla ove sezone nema poraza na svom terenu. Izabranici Husrefa Musemića imaju šest pobjeda i samo dva remija. Gosti iz Mostara imaju pet uzastopnih ligaških pobjeda i sigurno da će danas pokušati osvojiti nova tri boda. Zanimljivo da je Zrinjski ove sezone primio samo pet golova nakon 16 odigranih kola.

Također, danas ćemo gledati i dva najefikasnija tima lige. Zrinjski je postigao 31, a Tuzla 30 golova.

U nedjelju se sastaju:

Posušje – Leotar (13,00 sati)

Borac – Rudar Prijedor (15,00 sati, Arena Sport)

Željezničar – Radnik (15,00 sati, Moja TV)

Odigrani susret:

Velež – Široki Brijeg 1:1

(Reprezentacija.ba)