Najvatrenija navijačka grupa koja prati reprezentacije BiH, BH Fanaticosi, objavili su video na kojem se vidi šta su poručili Zmajevima sinoć nakon poraza od Ukrajine.

Igrači su nakon meča stigli ispod tribine na kojoj su bili pripadnici BHF-a, a potom je vođa ove grupe u ime svih poručio šta misli o proteklim kvalifikacijama.

“Ovaj grb je svetinja. U čemu je problem? Ne može se ovako igrati za reprezentaciju! Koji je ovo ku**c!? Nismo vas skupili na ulici, profesionalci ste… Nema više opijanja po kafanama, nema slikanja i kome nije jasno, nek ne dolazi za reprezentaciju. Gledajte šta ste napravili, da je prazan stadion…”, kazali su iz Fanaticosa dodavši:

“Ne igrate srcem, mora to bolje i mora se igrati srcem. Nije problem, izgubite 10:0, ali kada se bacaš na svaku loptu… Jel vam jasno momci? Našu podršku imate, ali se ovo mora promijeniti.”

Nakon govora BH Fanaticosa i igrači su uputili odgovore, a najviše je govorio Ibrahim Šehić koji je poručio da više neće biti izlazaka, kafa, te da će se učiniti da se reprezentacija vrati na pravi put.

Zmajevi su sinoć na Bilinom polju poraženi od Ukrajine sa 2:0, a tri dana prije toga su na istom terenu izgubili od Finske i tako su kvalifikacije završili na četvrtom mjestu.

(Reprezentacija.ba)