FOTO/ Pjanić sa tribina Bilinog Polja gledao BiH – Ukrajina

Pjanić nije igrao protiv Ukrajine


Pjanić sa tribina Bilinog Polja gledao BiH – Ukrajina
Foto: FS BiH

BiH je u utorak u Zenici poražena od Ukrajine sa 0:2, a Miralem Pjanić nije bio u konkurenciji za ovaj duel.

Selektor Petev je odlučio da Pjanića izostavi sa spiska igrača za ovu utakmicu, a naš reprezentativac je sa tribina stadiona Bilino Polje u društvu svog oca posmatrao susret.

Pred sami početak duela na zvaničnoj stranici FS BiH je objavljeno kako je Pjanić izostavljen zbog kršenja discipline, ali je ubrzo objava obrisana.

“Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere”, navedeno je u obrisanom saopštenju Saveza.

Selektor Petev je nakon utakmice rekao da je sa Miralemom porazgovarao te da su imali dogovor da ne igra protiv Ukrajine.

Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

8 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Petrov
17.11.2021. 00:40

Posra se ti Miraleme na sve što si dobro uradio u dresu reprezentacije. Dođi bolan sebi!! Budi konačno onaj “stari” Pjana koji je izgarao u svetom dresu. Ovakvog te se i tvoji nabližnji stide, a da i ne pričamo o široj javnosti. I sve to još sa kapitenskom trakom na ruci. Sramota Pjana bolan, sramota!! Ako ne poradiš na sebi, oprosti se slobodno, jer ovakav nisi za svetog dresa!

Dr Socrates
17.11.2021. 00:42

Sve je to samo jedna velika distrakcija ,da se skrene pažnja sa lošeg rezultata u ovim kvalifikacijama,a i da se prebaci krivica na naše najbolje igrače .Miralem Pjanic je uvijek bio profesionalac ,a ko ga poznaje zna da čovjek uopste ne konzumira alkohol i da mu je porodica ,familija i BiH sve na svijetu.

Petrov
Reply to  Dr Socrates
17.11.2021. 01:06

Zato konzumira ono govno u šiša-baru. Takav da bude uzor ovoj mladosti, još kao kapiten?

Diaspora
Reply to  Petrov
17.11.2021. 01:29

Uzor laganog setanja po terenu, prcic 50 puta bolje igra od njega trenutno. Bori se trci momak cak i nabaciva bolje lopte od pjanketa.

Anonymous
Reply to  Dr Socrates
17.11.2021. 09:12

Ako mu je porodica takva, kako je onda dobio takvo prezime?!

HASAN
Reply to  Anonymous
17.11.2021. 09:20

Samo nek mladi igraju toje moje misljenje i drugi Selektor mora doci

Anonymous
Reply to  HASAN
17.11.2021. 10:52

Hasane, ti si u pravu. Ja bih dodao još samo jedno. A to je – da igrače ne treba često mijenjati. Treba odabrati prave mlade igrače i stalno ih uigravati, a mijenjati samo kada je to nužno. Tako rade velike reprezentacije i to je put do uspjeha. Naši selektori se zbog nečega ne drže tog pravila. Stalno mijenjaju igrače u repki, i eto, zato smo tu gdje jesmo! Repka ne smije biti protočni bojler, za rasprodaju igrača, kao što je to sada i poodavno slučaj! Nažalost!!!

Akrap Boziji
17.11.2021. 10:48

Odlazak velikog maestra,sina bosanskog koji je dzeki spasio karijeru i da ime sinu po istom.
Kada su kritike u pitanju i loša igra da li se iko zapita jeli imao skim da igra.
Zbogom prinče proklete zemlje.