INTERVJU/ Marko Topić: Razočaran sam. Nije do Peteva, samo je jedan igrač bio na nivou

Topić za Reprezentacija.ba govorio o porazu BiH od Finske, selektoru Petevu, ali i našim igračima


Marko Topić: Razočaran sam. Nije do Peteva, samo je jedan igrač bio na nivou

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priredila je sinoć veliko razočarenje navijačima. Očekivalo se da će Zmajevi ostvariti pozitivan rezultat protiv Finske i ostati u borbi za baraž, međutim na kraju je na Bilinom polju bilo 1:3 u korist gostujuće selekcije.

Igra koju su prezentovali naši fudbaleri bila je ispod nivoa. Neki od njih su u potpunosti razočarali, a svoj osvrt na samu utakmicu za Reprezentacija.ba portal dao je Marko Topić koji je svojevremeno bio jedan od ljubimaca navijača zbog ogromne požrtvovanosti i davanju maksimuma kad god bi obukao državni dres.

– Razočaran sam, kao i svi navijači. Znalo se da će nam nedostojati Džeko, takva klasa bi nedostajala svakoj reprezentaciji, ali i bez njega se moralo odigrati bolje. Smatram da se selektoru nema šta prigovoriti. Pripremio je sve kao što je protiv Francuske, Ukrajine i Kazahstana, ali na kraju su igrači u potpunosti zakazali. Izuzev Šehića koji je, eto, bio jedini na nekom reprezentativnom nivou. Ostalo je bilo ružno gledali. Moj mladi sin za vrijeme utakmice kaže: ‘tata, oni igraju kao na treningu’. Uopšte se nije vidjela želja, volja…, priča Marko Topić za Reprezentacija.ba portal.

Na kraju utakmice navijači su igrače ispratili sa žvižducima, što se Topiću nije svidjelo.

– Razumijem navijače, neki od njih su uzeli odmor kako bi došli pogledati ove dvije utakmice, platili su i avionske karte, ali smatram da nisu trebali onako reagovati, dodaje Topić.

Govoreći o zalaganju fudbalera, kao primjer izdvojio je kapitena Edina Džeku.

– Znate šta još moramo shvatiti svi? Od stare slave se ne živi! Svaki dan je novo dokazivanje. Ja pratim sve naše fudbalere, redovno čitam medije i osvrnut ću se na Džeku. On je maltene najbolji igrač i strijelac Serie A, a čim jednu utakmicu ne zabije, novinari u Italiji ga ‘ubiše’. Od Gazzette pa nadalje. Ne živi Džeko na svojoj staroj slovi i vremenu dok je zabijao u Manchester Cityju i Wolfsburgu. Svaku utakmicu treba odigrati na najvećem nivou.

Nije štedio ni lica koja u svojstvu stručnih komentatora komentarišu reprezentaciju.

– Nalić kaže kako Pjanić na ovom nivou može igrati deset godina. Kojih, bolan, deset godina? Ja ne znam ko ljude te zove na televiziju. Cviko jučer izjavi kako imamo alibi igrače, neću o imenima… Pa, kad si toliki stručnjak, onda reci imena. Bio je pomoćnik kod Bajevića koji je najgori trenerski rezultat u historiji reprezentacije napravio. Zašto se javljaju ljudi? Ako se javio, neka priča o imenima. Sve eksperti, bez dlake na jeziku rekao je Topić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

36 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
14.11.2021. 21:39

Peteva treba ostaviti za selektora,on nece ponoviti istu gresku.Da je igrao isti sastav kao u proslim utakmicama,dobili bi Fince 100%.Ali logicki povratkom Pjanica i Krunica smo kao jaci i stim se automatski mjenja stil igre i postavke,sto nam se obilo od glavu.

Anonymous
14.11.2021. 21:49

Takodje vec kod objave sastava pred utakmicu,samo sa jednim napadacem(Prevljak) protiv Finske kao da igramo protiv neke vele sile,moglo se naslutiti da ce se desiti takav scenario.

Anonymous
14.11.2021. 23:06

Trebaju vidjeti I Hrvatsku I Srbiju kako se bore za svoju drzavu,a kod nas setaci I gologuzanderi.Onaj civic je balvan,ko njemu daje tolike kredite pa ga forsiraju u reprezentaciji.Zalosno….

Besic
Reply to  Anonymous
15.11.2021. 16:43

Ne treba gledati Hrvatsku ni Srbiju ni nikog drugog vec GLEDATI NAS i nasu igru igrati i spremiti se za svaku utakmicu sto bolje mozemo!
Tako rade i drugi

Djidjo
15.11.2021. 00:09

Ovo je vrijeme kada se utakmice prodaju..,,pitajte Ciru najbolje zna a najbolji trgovac Mamici su tu u blizini

Djidjo
15.11.2021. 00:10

Prodali Fincima a prodace i Ukrajini koji ide dalje 100%

Dinouz
15.11.2021. 15:53

Sta bq sehic bio nq nivou? Pa covjek je rupa teska, dva gola u kroz peterac mu lopta prolazi a on gleda.Dobar golman je gospodar svog peterca a sehic to nije.