Selektor Finske Markku Kanerva i reprezentativac Jukka Raitala govorili su večeras u Zenici na press konferenciji uoči sutrašnjeg duela sa BiH u okviru kvalifikacija za SP 2022.

Finski mediji su pisali da bi se meč mogao odigrati na neutralnom terenu zbog političke situacije u BiH, ali naravno da do toga nije došlo.

Kanerva je rekao na početku da mu je drago da je u BiH sve u redu te se osvrnuo na posljednji meč 2019. godine u Zenici kada je naš tim slavio sa 4:1.

“Drago mi je vidjeti da je sve u redu sa političkom situacijom u BiH. Ipak, mi smo samo fokusirani na sutrašnji meč. Što se tiče naših mečeva sa BiH, izgubili smo 2019. godine ovdje. Od te utakmice su prošle dvije godine, sada imamo druge igrače i naučili smo lekciju”, istakao je Kanerva i prokomentarisao povredu Edina Džeke, čiji je nastup upitan:

BIH je prema kladionicama blagi favorit u ovom duelu. Kladionica Meridian dan pred meč daje kvotu 2.10 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Svjesni smo situacije sa Džekom. Spremni smo za različite scenarije. On je odličan igrač, kapiten tima, ali i mi imamo svoje opcije. BiH igra na svom terenu, pred svojim navijačima, i prema mom mišljenju je blagi favorit. BiH igra jak presing i teško se odbraniti od njihovih napada, u kojima učestvuju i defanzivci.”

Reprezentativac Finske Jukka Raitala kazao je da su igrači zadovoljni pripremama, da su dobro trenirali te da se raduju što ponovo nakon dvije godine igraju meč u Zenici.

Finci su nakon press konferenciji obavili službeni trening pred sutrašnji susret.

Utakmica BiH – Finska igra se od 15,00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

(Reprezentacija.ba)