Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu” nastavlja svoje partnerstvo sa Reprezentacija.ba.

Radi se o udruženju osnovanom od strane humaniste Jovana Divjaka, pokojnog generala Armije Republike BiH, koje je kroz 27 godina pomoglo gotovo 60.000 djece, mladih i njihovih porodica u vrijednosti stipendija od gotovo 13 miliona KM.

Kao platforma čije sadržaje na mjesečnoj osnovi vidi više i od 1,5 miliona ljudi, Reprezentacija.ba želi svoje medijske kapacitete staviti na raspolaganje udruženju “Obrazovanje gradi BiH”.

Reprezentacija.ba će sve svoje kanale komunikacije koristiti za oglašavanje humanitarnih akcija u organizaciji Udruženja i sama direktno pomoći – sve sa željom animiranja stipendiranja obrazovanja od strane što više ljudi, posebno javnih ličnosti koji svakodnevno prate Reprezentacija.ba.

Precizno, udruženje je za 27 godina pomoglo 59.129 djece, mladih i njihovih porodica u vrijednosti od 12.920.274,43 KM ( 6.606.031,42 EUR).

Među stipendistima su i danas poznati sportisti poput Damira Džumhura.

Obrazovane generacije jedini su garant svijetle budućnosti Bosne i Hercegovine, pa i vi podržite ovo udruženje. Više informacija možete saznati na njihovoj stranici https://ogbh.com.ba/

(Reprezentacija.ba)