Bešiktaš našeg Miralema Pjanića večeras od 17,00 sati u Istanbulu igra veliki derbi 12. kola turske Superlige protiv Trabzona.

Ekipa Bešiktaša je trenutno četvrta sa 20 bodova, dok je Trazbon prvoplasirani sa 27 i jedina je momčad bez poraza u dosadašnjem dijelu šampionata.

Dobra vijest za trenera Bešiktaša je oporavak Miralema Pjanića, s obzirom da naš reprezentativac nije igrao zadnja dva meča zbog povrede.

Pjanić je spreman i prema navodima turskih medija trebao bi nastupiti u startnoj postavi Bešiktaša. Bh. reprezentativac je ove sezone nastupio u sedam susreta za turski tim i četiri puta asistirao.

Kladionice daju blagu prednost Bešiktašu u velikom derbiju. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.40 na pobjedu Bešiktaša. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Utakmice Bešiktaša i Trabzona su uvijek interesantne i donose mnogo golova. U zadnjih šest međusobnih susreta ova dva tima postignuta su čak 23 gola.

Momčad Bešiktaša u ovaj duel ulazi bez Batshuayija i našeg Ajdina Hasića, dok će Trabzonu nedostajati Edgar Ie, Gervinho te Bruno Peres.

Utakmicu Bešiktaš – Trabzon direktno prenosi kanal Sport Klub.

Spomenimo i da od 14,00 sati Malatya igra na svom terenu protiv Istanbul Basaksehira, čiji je član bivši bh. reprezentativac Edin Viša.

U nedjelju će na teren Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić u timu Konye i to protiv Goztepea, dok Ervin Zukanović sa Fatih Karagumrukom igra protiv Galatasaraya.

Raspored i satnica utakmica 12. kola turske Superlige

Subota, 6. novembar:

Sivasspor – Giresun (11,30 sati)

Antalya – Altay (14,00 sati)

Malatya – Istanbul Basaksehir (14,00 sati)

Bešiktaš – Trabzon (17,00 sati)

Nedjelja, 7. novembar:

Goztepe – Konya (11,30 sati)

Adana Demirspor – Hatay (14,00 sati)

Fatih Karagumruk – Galtaasaray (14,00 sati)

Fenerbahče – Kayseri (17,00 sati)

Odigrani susreti:

Gaziantep – Kasimpasa 2:0

Rizespor – Alanya 2:0

(Reprezentacija.ba)