Velež i Zrinjski u petak od 17,00 sati u Vrapčićima igraju derbi susret 13. kola Premijer lige BiH.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović govorio je na press konferenciji o sutrašnjem gradskom derbiju.

“Naravno da smo spremni. Pauza nam je dobro došla, s obzirom da smo u kratkom periodu odigrali sedam susreta. Zbog toga nismo igrali pripremne mečeve, već smo odmorili u Međugorju i dobro trenirali. Neki igrači su nam se priključili u samom radu, a nedostajat će samo Bekić”, ističe Jakirović i dodaje:

“I mi imamo isti problem kao i velež sa U21 reprezentativcima. Čast je za klub što igraju za reprezentaciju, ali je malo čudno što još nisu stigli. Mi imamo još mladih igrača koji mogu dobiti šansu. Odlučit ćemo sve na posljednjem treningu. Prije pauze smo bili u odličnom raspoloženju sa prvog mjesta, iako druga Tuzla ima meč manje.”

Dan pred mostarski derbi kladionice veće šanse daju Zrinjskom. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.35 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Trener Zrinjskog kaže da njegovu momčad očekuje teška utakmica.

“Došli smo na prvo mjesto i želimo tu i biti. Čeka nas težak susret. Teško je psihološki igrati ovakve utakmice. Na igračima se vidi strah od greške i nema tu mnogo kombinatorike. Sada igramo derbi u gostima i žao mi je što neće biti publike. Obje ekipe će dati maksimum da ispune svoje ciljeve.”

Inače, duel u Vrapčićima igrat će se bez publike, s obzirom na kaznu Veležu zbog prekida meča protiv Borca.

(Reprezentacija.ba)