Hrvatski novinari ponovo su kritikovali trenera Dinama Damira Krznara zbog toga što našem Ameru Gojaku (24) daje minutažu daleko manju kakvu bi trebao imati igrač njegovog kvaliteta, ali i statusa na Maksimiru.

Prethodno su mediji u susjedstvu “provalili” Krznara kako kvalitete nekadašnjeg kapitena svih mladih selekcija BiH koristi samo onda kada zagusti, a da ga drži na klupi kada igra protiv “lakših” protivnika i kada zna da i nešto slabiji igrači mogu iznijeti zadatak na terenu.

Iako je svojim potezima odlučivao čak i plasman u grupnu fazu Lige Šampiona, po utakmici pretrčavao i po 13 kilometara Gojak u Dinamu nikada nije imao pravu priliku da igra kontinuirano, možda izuzev upravo dok je Petev vodio hrvatskog šampiona.

Sada se novinari Germanije impresionirani Gojakovim nastupom protiv Kazahstana, ali i solidnom utakmicom protiv Ukrajine pitaju “zašto ga Krznar ignorira”.

“Dinamov veznjak bio je ponajbolji igrač BiH protiv Kazahstana i velika je nada da Zmajevi mogu do paly off-a

Euforija u Sarajevu! Nakon tri boda iz Kazahstana i sinoćnjim remijem protiv Ukrajine, susjedi su ponovno u igri za play off! Izabranici Ivajla Peteva sve imaju u svojim rukama i dvije domaće pobjede protiv Finske i Ukrajine – guraju ih na drugo mjesto skupine, odmah iza Francuske.

Sinoć je Ukrajina povela preko Yarmolenka, ali u nastavku se sjajna igra Zmajeva isplatila desetak minuta prije kraja dvoboja kada preko Ahmehodžića dolaze do remija koji im daje nadu. BiH zaista dobro izgleda i nošeni podrškom na Bilinom polju u preostale dvije utakmice imaju sasvim realnu šansu da se domognu baraža.

Zanimljiva je ovo priča i iz Dinamovog ugla… I dok je Amer Gojak izrastao u nezamjenjivog člana reprezentacije, desetku koja donosi prevagu i nadomak je statusa Džeke i Pjanića, u Dinamu ga Krznar dozira. U najmanju ruku. U Kazahstanu je bio ponajbolji igrač, u utorak je Gojak bio sasvim solidan protiv Ukrajine. Neshvatljivo da nema priliku u Maksimiru.

Podsjetimo, Amer Gojak lani je proveo sezonu u Torinu koji je imao opciju otkupa njegova ugovora. Talijani su malo zavlačili i u Maksimiru su reagirali te ga vratili. Uvrijedili su se Talijani pa mu nisu htjeli potpisati da može prije isteka posudbe priključiti se Dinamu na pripremama u Sloveniji. Krenula je diplomatska misija. Razmišljalo se i o opciji da se Gojak “šverca” na pripremama ali na svu sreću odustalo se od ideje koja je nastala u nekim maksimirskim glavama. Da budemo posve iskreni, ne znamo kako je takva glupost nekome uopće pala na pamet. Dinamo je prevelika institucija da bi skrivao svoje igrače…

Uglavnom, obitelj Gojak tu je pokazala dobru volju i navodno su se odrekli dijela primanja da se Amer što prije priključi “modrima” i krene u novu sezonu. Činilo se sve idealnim, ali… Posve je jasno da je Krznar u tim trenucima imao kostur momčadi i da je trebalo neko vrijeme da se Gojak nametne, no problem je što prilike nije bilo niti za lijek. Veznjak ima najmanju minutažu od svih reprezentativaca. Unatoč odlasku Jakića, ozljedama Ademija i adaptaciji Bulata.

I sada je posve logično pitanje, zašto je Dinamo inzistirao da se Gojak odmah priključi pripremama?

Od nekog konkretnog objašnjenja u Maksimiru se bježi kao vrag od tamjana. Da se nađe neko rješenje ili da se barem zauzme stav. Da mu se kaže: “Gojak, takva i takva je situacija. Priliku ćeš dobiti ili nećeš. Zbog toga i toga”. Ako zbog ničega drugoga, onda iz nekog respekta. Jer, Amer Gojak je autor nekih važnih golova koje su Dinamu donijele velike stvari. I u klubu je skoro pa sedam godina. Uostalom, ima ugovor još dvije godine koji je produžio neposredno uoči odlaska u Torino po znatno boljim uvjetima.

E sada, ako je Dinamo tako bogat klub da se odriče takvog igrača s takvim ugovorom i bez nekog logičnog pojašnjenja – onda je u Maksimiru zapravo blagostanje.” piše germanijak.hr.

(Reprezentacija.ba)