Bh. veznjak Miralem Pjanić u intervju za BeiN Sports govorio je o detaljima transfera u Bešiktaš i aktuelnim dešavanjima u Barceloni.

Pjanić je do sada otkrio nepoznate činjenice o dolasku u turski Bešiktaš.

“Igrali smo s reprezentacijom protiv Francuske. Bio sam na aerodromu. Mobitel mi je bio isključen. Novinari su počeli da me ispituju, nisam znao šta se dešava jer mi je mobitel bio isključen. Rekao sam ima da imam tri godine ugovora s Barcelonom i da sam igrač Barcelone. Došao sam u hotel, uzeo mobitel, vidio toliko propuštenih poziva i poruka da sam bio iznenađen. Stvari se ponekad dešavaju prebrzo. Trener i klupsko rukovodstvo su dosta doprinjeli mom dolasku. Dosta se brinu o meni. Ogroman interes je bio presudan”, kazao je Pjanić, a potom dodao:

“Bilo je nekoliko ključnih faktora da dođem. Prvo sam razgovarao sa Šehićem. Dobro poznaje mjesto. Rekao mi je da je Bešiktaš najveći klub u Turskoj i da ću biti sretan ovdje. Kada sam vidio gdje sam došao, interes te briga trenera i zaposlenih, i organizacija su pokazali da sam napravio pravi izbor.”

Bešiktaš je solidno otvorio prvenstvo, a Miralem je pohvalio nove saigrače.

“Imamo iskusan i kvalitetan tim. Kada smo svi zajedno, ne odustajemo tako lako. Sve što želimo je da ispravno napravimo stvari.”

Barcelona, čiji je Pjanić još uvijek igrač, bilježi loš start, a javnost je kritična prema treneru Ronaldu Koemanu.

“Barcelona prolazi kroz težak period. Rezultati nisu onakvi kakve navijači žele i to stavlja veliki pritisak na igrače. Možda je pravi lider potreban da bi se tim vratio na noge. Barcelona će kad-tad vratiti, ali bit će potrebno određeno vrijeme. Barca je uvijek među četiri ili pet najvećih klubova svijeta i vratit će staru slavu.”

Pjanić je trenutno povrijeđen i propustit će reprezentativne mečeve sa Kazahstanom i Ukrajinom.

(Reprezentacija.ba)