U nedjelju 26. septembra na programu su tri meča 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje i Široki igraju hercegovački derbi, Željo dočekuje Leotar, dok će kolo zatvoriti duel Zrinjskog i Slobode.

Posušje – Široki Brijeg (15,00 sati, Arena Sport)

Prvi susret današnjeg programa igraju Posušje i Široki Brijeg.

Posušje je trenutno posljednje sa sedam bodova, dok Široki zauzima šestu poziciju i ima pet bodova više. Ekipa Posušja već šest utakmica u nizu nije pobijedila, a Široki je u zadnjem kolu savladao lidera Tuzlu i sa mnogo optimizma stiže na stadion Mokri Dolac.

Gosti iz Širokog su blagi favoriti u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 2.20 na pobjedu Širokog. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ova dva tima su posljednji put u Premijer ligi igrali još prije 12 godina. Bilo je to u maju 2009. godine kada je Široki slavio kao gost protiv Posušja rezultatom 2:1.

Željezničar – Leotar (17,00 sati, Moja TV)

Momčad Željezničara će večeras pred svojim navijačima pokušati doći do tri boda i to protiv Leotara.

Željo već pet susreta u nizu ne zna za trijumf, dok Leotar sa dvije vezane pobjede stiže na Grbavicu. Fudbaleri Leotara su prije dva kola savladali Sarajevo na Koševu, a prije nekoliko dana su slavili na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora.

Ekipa Želje ima ulogu velikog favorita protiv Leotara. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.65 na Želju. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Željezničar u tekućoj sezoni na svom terenu ima skor od dvije pobjede i tri remija u pet odigranih mečeva. S druge strane, Leotar je kao gost ostvario dvije pobjede, jedan remi i tri poraza.

Spomenimo i da je Željezničar na Grbavici u okviru Premijer lige BiH odigrao 12 susreta protiv Leotara, slavio u 11 navrata, dok su gosti iz Trebinja samo jednom osvojili tri boda.

Zrinjski – Sloboda (21,00 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu 11. kola bh. šampionata u Mostaru će odigrati Zrinjski i Sloboda.

Zrinjski je trenutno drugi sa 21 bodom, dok gosti iz Tuzle zauzimaju četvrto mjesto sa 16 bodova. Fudbaleri Zrinjskog su u 10. kolu izgubili u gostima od Radnika i to im je bio prvi poraz u sezoni.

Ekipa Slobode nije u baš najboljoj formi, pa tako u zadnjih pet susreta ima tri remija i dva izgubljena susreta.

Kladionice vjeruju da će Zrinjski doći do nove pobjede. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.60 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Također, tradicija nikako ne ide u prilog Tuzlacima. Zrinjski u zadnjih 19 međusobnih utakmica u Mostaru ima čak 17 pobjeda, jedan duel je završen bez pobjednika, dok je Sloboda pobijedila samo jednom i to 2003. godine.

Odigrani susreti u subotu:

Rudar Prijedor – Radnik Bijeljina 2:0

Tuzla City – Velež 2:1

Borac – Sarajevo 1:0

(Reprezentacija.ba)