Nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem, piše Klix.ba.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen, što je potvrđeno za naš portal.

“U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S. T. (1983.) i A. A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A. A., kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf”, rečeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a HNK.

Podsjetimo, utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila.

Domaćini su bili nezadovoljni arbitratražom zeničkog sudije Topalovića, koji je prema njihovim tvrdnjama propustio da dosudi penal za Rođene pri rezultatu 0:0, kada se nije oglasio nakon što je u kaznenom prostoru poslije duela sa Ćorićem oboren Radović.

Također, Rođeni su se bunili nakon prekršaja za Borac poslije kojeg je Vranješ doveo goste u vodstvo, a koji je dosuđen nakon duela između defanzivca Veleža Isića i napadača Borca Moraitisa.

Iako su, kako saznajemo, predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Nogometnog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta, javlja Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)