PSG je u nedjelju na svom terenu savladao Lyon sa 2:1, a utakmicu je obilježio trenutak kada se Leo Messi odbio rukovati sa trenerom Mauriciom Pochettinom.

U 75. minuti Pochettino je izveo Messija iz igre, a to se Argentincu nikako nije svidjelo i odbio se pozdraviti sa trenerom, te je u čuđenju gledao u bivšeg trenera Tottenhama.

Čini se da je Pochettino ipak bio u pravu jer je u igru uveo Icardija koji je nakon ulaska postigao pobjedonosni pogodak.

https://twitter.com/Fcbmedia14/status/1439687558133338130

Kada je u pitanju francuski šampionat, PSG je očekivano pružio najbolje partije do sada i imaju maksimalan učinak od šest pobjeda na šest mečeva.

Na 12. mjestu je ekipa Strasbourga čiji dres nosi bh. veznjak, Sanjin Prcić koji se polako nameće treneru. Za vikend je ušao u igru u 67. minuti, a njegov tim je savladao Metz sa 3:0.

Od dosadašnjim šest utakmica prvenstva, zabilježio je pet nastupa na kojima je postigao jedan gol.

Nekadašnji selektor BiH, Mehmed Baždarević, u nedavno razgovoru za Reprezentacija.ba pohvalio je igre Sanjina Prcića.

– To što on igra, velika je stvar i za reprezentaciju. On je imao dosta komplikovan period, ali nema sumnje da se radi o kvalitetnom igraču koji, kada dođe u svoju pravu formu, može biti veliko pojačanje za nas. A blizu je toga, kazao je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)