Danas se u talijanskoj Seriji A igraju utakmice četvrtog kola, a Inter našeg Edina Džeke na svom terenu od 18,00 sati dočekuje Bolognu.

Oba tima nakon tri odigrana kola imaju po sedam bodova, pa nas očekuje zanimljiva utakmica u Milanu.

Edin Džeko je prošlog vikenda igrao od prve minute za Inter protiv Sampdorije, zatim je u srijedu odigrao kompletan meč protiv Reala u Ligi Šampiona, pa talijanski mediji pišu bi kapiten BiH večeras mogao početi duel sa klupe za rezervne igrače.

Inter je na dan susreta veliki favorit protiv Bologne. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 1.40 na Inter. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Interesantno da u posljednjih sedam međusobnih utakmica nije bilo remija. Inter ima pet pobjeda, a Bologna je dva puta slavila.

Ekipa Intera u večerašnji duel ulazi bez Sensija, dok će Bologni nedostajati Michael i Schouten.

Meč Inter – Bologna direktno prenosi kanal Arena Sport.

Od 21,00 sati Salernitana našeg Milana Đurića na svom terenu igra protiv favorizirane Atalante.

Salernitana u prva tri kola još uvijek nema bodova, dok je Atalanta osvojila samo četiri.

Milan Đurić se oporavio od povrede i dobio je šansu za igru u prošlom kolu protiv Torina, pa se očekuje da će i večeras imati određenu minutažu u meču sa Atalantom.

Očekivano, kladionice vide Atalantu kao apsolutnog favorita. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.38 na pobjedu gostiju iz Bergama. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ekipe Salernitane i Atalante će prvi put u historiji odigrati jedan susret u okviru Serije A. Ove dvije momčadi su u zadnjih 30-ak godina odigrale šest međusobnih utakmica i Salernitana nikada nije slavila. Atalanta ima četiri trijumfa, a dva susreta su završena neriješenim rezultatom.

Za Salernitanu večeras neće nastupiti Ruggeri, dok Atalanta stiže u Salerno bez Hateboera i Muriela.

Raspored utakmica četvrtog kola talijanske Serije A za subotu 18. septembar 2021. godine:

Genoa – Fiorentina (15,00 sati)

Inter – Bologna (18,00 sati)

Salernitana – Atalanta (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)