Ubrzani ritam i zgusnut raspored Premijer lige BiH počinje već večeras kada su na rasporedu dva meča 9. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo – Leotar (18:00 sati, Moja TV)

Sarajevo nakon remija u Vrapčićima na svom terenu dočekuje Leotar koji je u prošlom kolu izgubio od Zrinjskog 1:0. Za Bordo tim cilj je jasan, a to su tri boda na Koševu i ostanak u gornjem dijelu tabele.

Klub s Koševa je prema najavama riješilo sve administrativne procedure i Goran Sablić će prvi put voditi utakmicu sa klupe i moći će računati na sve igrače, izuzev suspendovanog golmana Dizdarevića, te Fanima koji je zaražen korona virusom.

U dosadašnjih osam kola Sarajevo je sakupilo 14 bodova, ali navijače ovog tima brine forma na domaćem terenu. Od četiri utakmice imaju samo jednu pobjedu, uz dva poraza i jedan remi. S druge strane, Leotar ima pet bodova, a čak su četiri od tih pet osvojili na gostovanjima.

Kladionice ipak veliku prednost daju Bordo timu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.45 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

“Igramo kući, želimo da poboljšamo igru na Koševu i uzmemo tri boda. Ta tri boda su jako važna, a nemamo baš najbolje rezultate kod kuće. Leotar je tvrda ekipa, dobri su u defanzivnom bloku, te igraju na kontre. Znamo šta nas čeka sutra. Trebamo biti kompaktni, tražiti gol od prve minute. Moramo imati bolji protok lopti u sredini terena, biće izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje“, kazao je Sablić.

Posljednji susret Sarajevo i Leotar su odigrali 2013. godine na Koševu, a domaći su slavili sa 3:0.

Borac – Široki Brijeg (20:00 sati, Arena Sport)

Aktuelni prvak BiH ne briljira ove sezone, čak igraju ispod svih očekivanja, a treći trener na klupi od početka sezone to potvrđuje. Uspjeli su ostvariti samo jednu pobjedu, a u prošlom kolu su iščupali bod protiv Slobode sa igračem više.

Širokobriježani u Banjaluku dolaze nakon remija sa Željom, a mlada ekipa Plavih s Pecare igra jako tvrdo ove sezone i nakon osam kola imaju gol-razliku 3:2 što potvrđuje njihov stil igre.

Iako je rani dio prvenstva, Borac uz svoje ambicije nema prava na kiks večeras i pobjeda je imperativ za ekipu Nemanje Miljanovića.

Kladioničarski analitičari su dali određenu prednost Borcu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.00 na trijumf Banjalučana. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Znamo da nas očekuje jako tvrd protivnik, koji je u dosadašnjih osam utakmica primio samo dva gola. Istina je da nisu ni dali puno, samo tri. To znači da nas čeka dobro organizovana, kompaktna ekipa što se tiče defanzivne igre, a znamo da Široki Brijeg gaji atraktivan fudbal. Imaju razrađen sistem igre. Sa dva nova pojačanja iz Hrvatske, Mujanom i Blagajićem, koji su tip igrača koji odgovaraju njihovoj igri, mislim da će Široki Brijeg da dobije dio koji im je nedostajao u ofanzivi”, rekao je Nemanja Miljanović.

“Radi se o kvalitetnom protivniku i vrlo dobroj ekipi, a Banja Luka je sigurno neugodno gostovanje. U redu kvalitetnih pojedinaca ističe se Goran Zakarić na kojeg trebamo obratiti posebnu pažnju. Ako mu se dopusti, on je igrač koji svakom može napraviti problem”, kazao je trener Širokog, Jure Ivanković.

Dva posljednja međusobna susreta Borac je riješio u svoju korist, 2:1 u Banjaluci, te 2:0 na Pecari.

(Reprezentacija.ba)