Danas je na rasporedu zaostala utakmica 2. kola Premijer lige BiH u kojoj Zrinjski dočekuje Velež.

Drugi najveći derbi bh. fudbala igra se danas u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom. Zbog historije, ali ove godine i kvaliteta ekipa, ovaj meč je izazvao veliko interesovanje mostarske publike i rivalitet Plemića i Rođenih je na vrhuncu.

Zrinjski je drugi na tabeli sa 15 bodova iz sedam utakmica dok je Velež peti sa četiri manje. Današnji domaćini su u prošlom kolu slavili u Trebinju protiv Leotara sa 1:0, dok je Velež na svom terenu remizirao sa Sarajevom 1:1.

Kladionice određenu prednost daju Zrinjskom. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.77 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

“Što se tiče same utakmice zaista mislim da u ovom trenutku se sastaju dvije ekipe koje žele da igraju, koje igraju visoki presing i igraju za gol više. Očekujem dobru utakmicu ukoliko bude dozvoljavalo vrijeme jer se za sutra očekuje malo sparno vrijeme. Kada sam saznao za termin utakmice mislio sam da će malo temperatura popustiti, ali vidite da je i dalje temperatura preko 30 stepeni. Sigurno to može da umanji malo kvalitet utakmice, ali sve drugo akter i forma obje ekipe nam obećavaju da neće izostati kvalitet”, kazao je Feđa Dudić, trener Veleža.

“Gradski derbi je više od utakmice, ali meni je osobno utakmica koja nosi tri boda, kao i svaka druga. Naravno da je veliki rivalitet, ali mi igramo kući pred našim navijačima i nadamo se pobjedi”, istakao je Sergej Jakirović, strateg Zrinjskog.

Na posljednja tri meča ova dva rivala vidjeli smo po jednu pobjedu Zrinjskog i Veleža, te jedan remi. Posljednji susret završen je neriješeno 1:1.

Utakmicu sudi sarajevski sudija, Haris Kaljanac, a početak je zakazan sa 17 sati. Direktan TV prijenos derbija možete gledati na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)