Gosti emisije Plenum Federalne Televizije bili su Baždarević, Vlatko Glavaš, Adi Džemidžić i telefonski Vico Zeljković.

“Nepotizam i upravljanje politike Nogometnim savezom BiH ? Ko koči razvoj bh. nogometne reprezentacije? Da li je bezimena afera Kapara otvorila Pandorinu kutiju nemoralnih ponuda? Ima li kupovine mjesta za igru u reprezentaciji i kako to utječe na krizu rezultatata Zmajeva?” najavili su emisiju na Federalnoj Televiziji.

Popularni Meša u uvodu je govorio o objavi Begovića i potvrdio da je u njegovo vrijeme vođenja Zmajeva bilo raznih pritisaka.

“Radi se ozbiljnim stvarima i teškim riječima, iza svake riječi mora postojati argumenti. Ne bih želio previše komentarisati ono što je rekao Asmir, volio bih o konkrentim stvarima, ako ima nešto da kaže neka to urade državne institucije”, rekao je Baždarević dodavši:

Bilo je itekako pritisaka od neozbiljnih do bezobraznih. To je bilo ima pet ili šest godina. Uvijek je lako govoriti. Odmah sam to lako odsjekao na startu, znali su ko sam i šta sam i da to kod mene to ne može biti. Bilo je pritiska od menadžera, navijačkih grupa, političara, ali to sam riješio sa mojim ljudima u Savezu”.

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković, govorio je o posljednjim dešavanjima u reprezentacije, te prošloj sezoni u Premijer ligi BiH.

U uvodu emisije Zeljković je govorio o Begovićevim riječima.

“Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebijo grube riječi koje je rekao za to treba imati dokaze. ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju, napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo”, rekao je Vico i dodao:

“Od marta smo počeli radili pozitivni, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu”, kazao je Zeljković.

Smatra da su sudijske greške sastavni dio fudbala, te da nema mjesta za optužbe na titulu Borca.

“Te optužbe su hinjske, nekome ne odgovara… Očigledno je problem čim Sarajevo nije prvak, neki je problem. Ne znam na osnovu čega. Da li su postojale neke sudijske greške možda jesu, ali u svim ligama, gledali ste Evropsko prvenstvo, greške se dešavaju. Bitno je da se greške sankcionišu i da se ne ponavljaju. Sve to izlazi iz iste kuhinje i nemam neki poseban komentar, jednostavno sam spreman da određeni krugovi pričaju.”

(Reprezentacija.ba)