Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na nesretan način ostala je bez pobjede u sinoćnjem meču protiv Kazahstana (2:2). Zmajevi su bili mnogo bolji rival, dominirali su tokom cijele utakmice, ali veliki broj prilika na kraju nisu uspjeli realizovati.

Zbog remija žali i Marko Topić, igrač koji je državni dres nosio u najtežim trenucima 90-ih godina i koji je istinskim navijačima bh. reprezentacije ostao doboko urezan u sjećanju.

Za Reprezentacija.ba, između ostalog kazao je kako još uvijek postoji realna šansa da se Zmajevi domognu drugog mjesta, a pohvalio je i selektora Ivayla Peteva.

– Žalosno, žalosno. Selektor je dobro spremio igrače, tim, vidjeli ste da je u prvom poluvremenu moglo biti barem dva-tri razlike za nas. Ali, kad lopta neće u gol, neće. Kod onakvih šansi Džeko inače žmireći zabija golove. Baš mi je žao momaka, nema im se šta prigovoriti, kaže Marko Topić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Cijelu utakmicu emotivno je proživljavao Ivaylo Petev. I dok jedni hvale posao koji rade, ima i kritika.

– Kod nas na Balkanu najviše je selektora i stručnjaka. Petev kada je došao na mjesto selektora napravljena je tolika negativna atmosfera da je to nevjerovatno, a on je šutio i radio. Danas tu vidimo mnogo mladih momaka… Treba pustiti čovjeka da radi svoj posao. Dobar je stručnjak i uvjeren sam da će uspjeti u tome. Evo, baš sinoć se vidjelo da je s toliko emocija vodio utakmicu, na press konferenciji samo što nije zaplakao… Trebao je, je li, Barbarez biti selektor što nema ni minute trenerskog posla iza sebe? Petev nije ništa lošiji od prethodnih selektora, poručuje Topić.

BiH odigrala je četiri od ukupno osam utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I dalje je sve otvoreno.

– U životu je uvijek nadaš nečemu, boljem poslu, boljoj plaći… Tako se treba nadati i mi da možemo na kraju ostvariti svoj cilj. Pogledajte tabelu… Ko je mogao očekivati da će Ukrajina nakon pet utakmica imati pet bodova, a glavni su favoriti za to drugo mjesto.

Marko je pohvalio i nove klince u reprezentaciji.

– Demirovića poznajem još iz vremena dok je igrao u Švicarskoj, pratio sam ga, odličan je. O Saničaninu nemamo više šta pričati, tu su još Hadžikadunić, Ahmedhodžić… To su momci koji su jučer počeli igrati za reprezentaciju, treba im još iskustva. I Nalić me isto pozitivno iznenadio, pogotovo drskost koju ima u igri. Ali, meni je žalosno da se kod nas malo pažnje obraća na Stevanovića koji je tri godine među pet najboljih igrača u Švicarskoj. Imamo se definitivno mi čemu radovati. Poslije Salihamidžića, Bolića, Baljića, sutra Džeke i Pjanića, dolaze novi momci, zaključio je na kraju za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)