Bosanskohercegovački stručnjak, Vahid Halilhodžić selektor je reprezentacije Maroka, a iz ekipe je izbacio igrača Chelsea, Hakima Ziyecha.

Ziyech je itekako razočarao popularnog Vahu koji ističe da mu je ovo prvi put u karijeri da je morao otjerati reprezentativca.

“Po prvi sam u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je povrijeđen. Ljekari su bili jasni da može igrati prijateljski meč sa Ganom, ali je on odbio. Potom je odbio i da se zagrijava i uđe u igru jer je bio zamjena. Ja takvo ponašanje ne prihvatam. Ili si 100 posto tu ili nisi nikako”, kazao je Halilhodžić dodavši:

“Na posljednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerisati. Kasnio je na okupljanje i odbio je trenirati. Nakon toga nije bilo smisla raspravljati i odgovor zašto ga nema je jasan. Za mene je nacionalni tim svetinja i niko se ne smije igrati sa tim. Ovo nije ponašanje jednog lidera tima”, rekao je Halilhodžić.

Igrač Chelsea je i ranije imao problema sa selektorima Maroka, a 2017. godine je također bio izbačen zbog ponašanja.

Legendarni Vaha je na čelu Maroka od augusta 2019. godine.

(Reprezentacija.ba)