BiH će večeras od 20,45 sati u Strasbourgu protiv Francuske odigrati svoju treću utakmicu u kvalifikacijama za SP 2022 u Kataru.

Francuska – BiH prenosi preko 30 televizija, a listu svih kanala možete pogledati ovdje.

Selektor Petev od pozvanih igrača ostao je bez desnog beka Sturm Graza Jusufa Gazibegovića, umjesto kojeg je pozvan desni bek Cluja Mateo Sušić.

Upravo je ta pozicija najveća dilema selektoru Petevu uoči večerašnjeg duela sa svjetskim prvacima.

Na golu bi protiv Francuske od prve minute trebao biti Šehić.

Zadnju liniju činit će tri stopera Saničanin, Ahmedhodžić i Hadžikadunić, na lijevom beku siguran je Kolašinac, a selektor na desnom beku na raspolaganju ima Branimira Cipetića i Matea Sušića. Iako nije bek, na ovoj poziciji mogao bi se naći i Miroslav Stevanović.

U veznom redu očekujemo Pjanića, Hadžiahmetovića, Cimirota i Krunića, te u vrhu napada usamljenog Džeku.

Ovako slično je reprezentacija igrala u Sarajevu protiv Francuske prije manje od pola godine. Izgledali smo čvrsto i stabilno, čak stvorili i neke prilike. Tada je ostao dojam da smo mogli i više uz još jednog ofanzivnog igrača na terenu.

Večeras Petev objektivno može i rizikovati jer na bodove protiv Francuske u gostima niko praktično i ne računa, ali pitanje je ima li igrače za to, jer nema na raspolaganju još jednog ofanzivnog veznog koji bi obavio taj zadatak, a koji je trenutno u super formi u klubu. Tako da ćemo vjerovatno gledati sličan scenarij kao 31. marta na Grbavici, osim ako selektor ne smisli nešto sasvim novo.

Francuzi bi, ako je vjerovati njihovim novinarima, trebali igrati u sastavu Lloris, Kounde, Varane, Kimpembe, Digne, Pogba, Lemar, Tolisso, Griezmann, Mbappe i Benzema.

Francuska je baš kao prije šest mjeseci i večeras apsolutni favorit. Kladionica Meridian 12 sati prije utakmice nudi kvotu 1.18 na pobjedu Francuske, a na pobjedu Bosne i Hercegovine 12.87. Kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Nadamo se da će kladionice i ovaj put pogriješiti.

(Reprezentacija.ba)