BiH sutra u Strasbourgu igra utakmicu kvalif. za SP protiv Francuske, a selektor Ivajlo Petev govorio je na press konferenciji uoči utakmice.

“Očekivanja su da odigramo bolje nego što je to bilo u Sarajevu. Naravno da ćemo pokušati da osvojimo bod ili tri. Bitno je da pokažemo samopouzdanje, zajedništvo i da svaki igrač pokaže kvalitet. Znamo šta sve Francuzi imaju na raspolaganju. Prošla utakmica je ostala u statistici i želimo izvući poruke. Sigurno da ćemo dati svoj maksimum”, rekao je Petev i dodao:

“Neće nam biti lako. Znamo koga imamo protiv sebe. Poštujemo Francuze, a što se mene tiče, svaki fudbaler mora odigrati najbolji susret u karijeri i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Sve je moguće u fudbalu. Nedostajat će nam samo jedan igrač (Hajradinović), dok su svi ostali tu. Zdravi su i možemo računati na sve njih.”

Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.20 na pobjedu Francuske, dok je koeficijent za trijumf Bosne i Hercegovine 12. Kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Utakmica Francuska – BiH igra se u srijedu od 20,45 sati na stadionu La Meinau koji ima kapacitet od 26.000 gledalaca.

Duel će suditi Sandro Scharer iz Švicarske, a asistirat će mu Stephane De Almeida i Bekim Zogaj.

(Reprezentacija.ba)