Povremeni bh. reprezentativac Muhamed Bešić još uvijek je bez kluba, a za britanski liverpoolcho govorio je o svom boravku u Evertonu, ali i nastavku svoje karijere.

“Igrao sam dobro u prve dvije sezone u Evertonu, ali mentalno nisam bio previše jak. Kupovao sam automobile i tetovirao se. Nema ništa loše u tome da imaš četiri automobila, ali to nije za mene. Više nisam takav. Kada ste mladi samo razmišljate o materijalnim stvarima”, rekao je Muhamed i dodao:

“Nakon toga teška povreda mi je promijenila život i to je moralo biti tako. Uvijek sam bio musliman, ali taj period me natjerao da se posvetim religiji i mnogo toga shvatim o životu. Nisam igrao u Premiershipu, ali sam se okrenuo vjeri.”

Bešić je istakao da u ovom trenutku može igrati za svaki tim u Engleskoj osim onih koji su u top 5.

“Svi su zaboravili na mene kada sam se teško povrijedio. Došli su novi treneri koji nisu vjerovali u mene. Kvalitetom mogu lako igrati u Engleskoj osim u top 5 klubova. Ne brinem se mnogo oko novog kluba.”

Naš fudbaler smatra da je teška povreda promijenila njegov pogled na život.

“Mnogo toga se promijenilo. Promijenio sam odnos prema najbližima. Mogao bih o tome puno pričati. I dalje sam isti igrač, ali se sve promijenilo van terena. Kada vas zadese problemi, a ljudi zaborave na vas, shvatite da je život kratak.”

Podsjetimo, Bešić je u Evertonu bio od jula 2014. godine do jula ove godine.

Everton ga je dva puta slao na posudbe u Sheffield United i Middlesbrough, a od 1. jula ove godine je slobodan igrač.

Muhamed je za Zmajeve odigrao 45 utakmica, dok je posljednji put nastupio u septembru prošle godine protiv Poljske.

(Reprezentacija.ba)