Smrt Edina Šaranovića u 46. godini potresla je cijelu BiH. Nekadašnji fudbaler Sarajeva je prije sedmicu dana pretrpio srčani udar, bio je u umjetno induciranoj komi, a na kraju je izgubio životnu borbu u Njemačkoj.

U šoku su mnogi Šaranovićevi prijatelji i bivši saigrači. Jedan od onih je i Safet Nadarević koji je sa fudbalerom rodom iz Tešnja bio čak u kumskim vezama.

“Taj dan kada je preminuo bio sam na planini, nije bilo signala, a čim sam došao kući dočekao me je šok. Kćerka mi je prišla i rekla: ‘Babo, više nema kuma našeg’. Evo, jedva pričam. Mnogo mi je teško. Mi nismo bili smo prijatelji, kumovi. On mi je bio kao brat”, kaže Safet Nadarević za Reprezentacija.ba portal.

Sa Šaranovićem se posljednji put čuo prije desetak dana.

“Prije nego što je doživio taj srčani udar, baš sam ga pozvao, razgovarali smo duže nego inače. Kao da je Bog vidio da će to biti naš posljednji razgovor. Ne mogu vjerovati da ga više neću vidjeti. O tome kakav je Šaran (Edin Šaranović, op.a)  bio suvišno je i govoriti. Taj čovjek nije mogao mrava zgaziti. Kome god je mogao pomoći, pomogao je. Vidite i po komentarima”, istakao je Nadarević i dodao da je izgubio velikog prijatelja.

U dresu BiH je Šaranović odigrao dvije utakmice, a najveći trag ostavio je kao napadač Sarajeva. Odigrao je 152 utakmice, zabio 40 golova te osvojio dva naslova prvaka i Kup BiH. 

(Reprezentacija.ba)