FOTO/ Rođeni su ponovo rođeni!

Rođeni su više od trideset godina čekali da podsjete sve nas, ali i sami sebe kakav je Velež klub, pokret, kult, ideologija… I u tome su definitivno uspjeli.

Povratak na članak
20 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mostar
13.08.2021. 10:13

Volimo vas Rođeni

Brigatte Rosse
13.08.2021. 10:27

U tunelu u sred mraka……

Edinko
13.08.2021. 11:58

e mogu SAMOZVANI “novinari” “, petokolonasi a da ne pomenu ili barem aludiraju na Bakira, SydA, Bosnjake.. eto vasa gamad iz Trojke su pokazala pravo lice, izabrali su HDZ nacelnika l SVE time rekli. Najveci krivci za stanje u drzavi su SNSD i HDZ, porefiti ih sa SDA mogu samo dusmani i maloumnici kpji ne vide i ne shvataju neke stvari. A Velez treba skinuti ovo goovno od ZVEZDE petokrake sa grba koja je nas, prave Mostarce, UBIJALA u nasem gradu! A goovno su na grb stavili KPJ 45 a vratio ga prokleti SDP kad su ono JEDINI put osvojili… Read more »

FC Cengic Vila
Reply to  Edinko
13.08.2021. 12:13

Govno su Izetbegovic i polunjesec i zvijezda koji su izdali Mostar.
Petokraka je Velez, petokraka je antifasisticka, petokraku je nosio Mostarski bataljon u 2sv, partizansko groblje ruse ustase, a Velez su osnovali komunusti.
Po Mostaru su ubijali kokarda i sahovnica, znamo svi da je jugoslovenska trobojka iskorustena od JNA.

Sejo
Reply to  FC Cengic Vila
13.08.2021. 13:46

FC Cengic vila-kopulevlasko, napožitanko.. tuse vudi vas o raz. Datako replicirS djubre jedno. Co jek je napisao svoj stac, misljenje a ti kopule neidgojeno tako repliciras? Fuj, radi takvih i ja cu glasati ta jedinu BOSNJACKU stranku, kopile smrdljivo! Smera ti istina, jeli? Ili si vkasina ili napolitansko goovno??

FC Cengic Vila
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:28

Ako pstujes njegov to jest svoj stav posto si ista osoba, zasto ne postujes moj?

Na koncu, tvoj vokabular govori vise o tebi nego o meni.

Brigatta Rossa
Reply to  Edinko
13.08.2021. 12:16

Nema potreve za dislajk, vidi se da si SDAlijander kad ti smeta zvijezda.
Velez su osnovali radnici clanovi KPJ.
Crkni

Sejo
Reply to  Brigatta Rossa
13.08.2021. 13:54

Briggada Rosa… maz. lumu jedan.. nemas ti pojma jebbali ti komunisti petokolonaski OKOT. Po svemu napisanom vidi se da si se okotio nedavno…. Ba. lijand. er sam, je li? Epa zgazice vas SDA, nisam NIKADA glasao ni ZA koga ali sad hocu i to ISKLJUCIVO SDA…Jebbala vam Irma Baralija okot petokolonaski! ! Cuj “B. ALIJAN. DER”? a ovamo mi izigravaju”finu raju”. Kopile neDoraslo, Velez su osnovali RADNICI a Velezov IZVORNI GRB jeste Fudbalska lopta ispod Starog mosta a ne posrano cet. nick. o obiljezje!

FC Cengic Vila
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:30

Brigatta Rossa@

Ma stipu ga, vidis da je pacenik, mijesa cetnike i partizane, od literature procitao Ilmihal.
Nije bolest sve sto boli.

Brigatta Rossa
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:34

Crkni petokolonasu. jel ti dido ustasa bio kad ti smeta zvijezda petokraka.
Zna se ko vandalizira partizansko groblje (ultrasi), da ti nisi jedan od njih.

Brigatta Rossa
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:40

U Mostaru je, početkom 1922. godine, prihvaćena inicijativa za osnivanjem radničkog športskog društva koje bi okupljalo radnike i druge ljubitelje fudbala u Mostaru te predstavljalo jedan od snažnih punktova za jačanje radničke klase i borbe za njena radnička i Uslijedio je Drugi svjetski rat, a gotovo svi članovi i simpatizeri Veleža od prvog dana su se uključili u borbu protiv fašizma, okupatora i njegovih domaćih pomagača, a kraj rata nije dočekalo njih 77, koji su položili život za slobodu domovine. Među njima je devet fudbalera proglašeno narodnim herojima, od kojih je osam poginulo, a samo je jedan ostao živ –…… Read more »

Znalac
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:41

Zao mi je ali nisi u pravu.
Velez nije imao grba do zvijezde petokrake, stari most i lopta je grb iz 1993.

Red Baron
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:44

Boze dragi ko se sve docepo asfalta i interneta.
Sejo, zategni opanke sine i nazad u Podrinje.

Mirso
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:46

Sejo@
Ebe te gramatika, veliko i malo slovo.

KPBiH
Reply to  Sejo
13.08.2021. 14:56

Lupas gluposti Sejo

Novinarski tekst iz Zurnala:

“Drugi postratni period u kojem se činilo da Velež konačno počinje ličiti na iole ozbiljan klub jeste vrijeme predsjednikovanja profesora Ahmeta Džubura. Na klupski grb vraćena je povijesna crvena petokraka, ljudima se činilo da se Velež vratio upravo njima, onima kojima i pripada, ali i taj je perido trajao kratko. “.

Toliko o izvornom grbu.

Brigatta Rossa
13.08.2021. 14:39

U Mostaru je, početkom 1922. godine, prihvaćena inicijativa za osnivanjem radničkog športskog društva koje bi okupljalo radnike i druge ljubitelje fudbala u Mostaru te predstavljalo jedan od snažnih punktova za jačanje radničke klase i borbe za njena radnička i Uslijedio je Drugi svjetski rat, a gotovo svi članovi i simpatizeri Veleža od prvog dana su se uključili u borbu protiv fašizma, okupatora i njegovih domaćih pomagača, a kraj rata nije dočekalo njih 77, koji su položili život za slobodu domovine. Među njima je devet fudbalera proglašeno narodnim herojima, od kojih je osam poginulo, a samo je jedan ostao živ –… Read more »

Brigatta Rossa
Reply to  Brigatta Rossa
13.08.2021. 15:01

“Velež je trebao da se sastane sa HŠK Zrinjski iz Mostara. Zrinski je prvi izasao na teren, Kada su se igrači Veleža prvi put pojavili u crvenim dresovima, nastale su ovacije: „ Naprijed crveni, crveni, crveni“.Kada je sudija pozvao ekipe da počnu utakmicu, istupio je kapiten Zrinjskog i tražio da igrači Veleža skinu crvene dresove. Igrači Veleža su se suprotstavili. Nastala je mučna situacija. Na terenu su se pojavili predstavnici klubova, nastojeći da smire uzburkane duhove, te da nađu kompromisno rješenje. Kada su uvidjeli da igrači Veleža neće udovoljiti njihovom traženju, napustili su teren ispraceni zvizducima.”

Mire
13.08.2021. 15:49

Nafuravanje na simboliku ravno je ekstremizmu. Realno, govorimo o timu kojeg je sinoć nabio trećerazredni švedski tim u predkvalifikacijama trećerazrednog euro takmičenja. Toliko o veličini i slavi.

Brigatta Rossa
Reply to  Mire
13.08.2021. 16:17

Realno je Velez bio bolji od Elfsborga, ali ga nije izbacio Elfsborg neg Tarik Isić i Dudić koji ga nije izvadio iz igre na vrijeme.

Brigatta Rossa
Reply to  Mire
13.08.2021. 16:20

Kakav ekstremizam živ bio, samo činjenice.
Vidiš da više ni na sportski portal ne možeš doći a da te neki sda-taliban ne zaskoči.

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM