Fudbaleri Veleža su večeras u Atini obavili službeni trening uoči sutrašnjeg revanš susreta drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv AEK-a.

Velež je u prvom duelu slavio na Grbavici sa 2:1, a trener Feđa Dudić je na zvaničnoj press konferenciji istakao da će prvih 20 minuta igre biti ključno.

“AEK je mislio da će imati lagan zadatak u prvom meču, a sada mora učiniti sve da preokrene rezultat. Znamo grčki mentalitet i moramo izdržati ako želimo ostvariti svoj cilj. Ključno je da ne primimo gol u prvih 20 minuta igre. Ako možda čak zabijemo, mislim da imamo velike šanse. Pokušat ćemo naučiti od grešaka Sarajeva kada su igrali protiv Atalante i primili gol na samom početku. Sigurno da smo na Grbavici odigrali jednu od naših najboljih utakmica, ali možemo još napredovati”, rekao je Dudić na press konferenciji i dodao:

“Pokušavam smiriti ekipu kako bi što spremnije dočekali susret. Znamo šta bi prolaz značio našim navijačima. Analizirali smo AEK i spremni smo za utakmicu. Možemo biti bolji i u odbrani, ali i u našim kontrama. Vidjeli smo u prvom meču da je odbrana AEK-a nešto sporijia. Te stvari moramo iskoristiti i nadamo se pozitivnom rezultatu.”

Utakmica AEK – Velež igra se od 20,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu FACE TV.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.23 na pobjedu AEK-a, dok je kvota na trijumf Veleža 12. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)