Danas su na rasporedu tri utakmice 2. kola Premijer lige BiH, a dva susreta možete pratiti u TV prijenosu.

Posušje – Sarajevo (17:00 Moja TV)

Ekipa Sarajeva nakon domaćeg poraza, te eliminasije iz Europe, povratak na pravi put traži kod novajlije u Premijer ligi, domaćeg Posušje.

U kolu iza nas Sarajevo je poraženo od Tuzle City sa 2:1, a Posušje je u Vrapčićima ubilježilo poraz od Veleža sa 2:0.

Sarajevo je uspjelo registrovati dva nova igrača, Dražena Bagarića i Darka Bodula koji bi trebali itekako pojačati napadačku liniju Bordo tima, ali zbog isteka radnih dozvola u konkurenciji neće biti Krstea Velkoskog i Mirka Oremuša.

Domaći su prema najavama kompletni, a interesovanje za utakmicu je na visokom nivou. Posušje igra domaći susret Premijer lige nakon 12 godina i očekuje se ispunjena tribina i velika podrška.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.68 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovom meča pogledajte ovdje.

Posljednji susret ova dva rivala odigran je 16.05.2009. godine, a Sarajevo je savladalo Posušje sa 4:0 koje je tu sezonu napustilo društvo najboljih.

Utakmica se igra u 17 sati uz direktan prijenos na kanalu MojaTV.

Rudar Prijedor – Široki Brijeg (17:00)

Momčad prijedorskog Rudara u prvom kolu ubilježila je uz lošu predstavu na terenu poražen od Slobode sa 1:0, dok su Širokibriježani u hercegovačkom derbiju na svom terenu odigrali 0:0 sa Zrinjskim.

Plavi sa Pecare su još uvijek uzdrmani od eliminacije iz Konf. lige što će domaći danas pokušati iskoristiti i osvojiti prve bodove u sezoni.

Iz Rudara su najavili meč i istakli da je Široki Brijeg nakon Borca najkvalitetnija ekipa u ligi, ali da imaju svoje nedostatke koje će pokušati iskoristiti.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.90 na trijumf Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Obje ekipe su kompletne, s tim da je nastup ponajboljeg igrača gostiju Mate Stanića pod znakom pitanja jer je njegov transfer u Rijeku blizu finalizacije.

Široki Brijeg je u međusobnih duelima mnogo bolji rival od Rudara, a posljednji susret odigran je 09.04.2016. godine, Plavi su slavili sa 2:0.

Meč se igra od 17 sati na stadionu u Prijedoru bez direktnog TV prijenosa.

Borac – Leotar (21:00 Arena Sport)

Šampion Bosne i Hercegovine je u toku sedmice doživio debakl u Konf. ligi, poražen je od Linfielda sa 4:0 i predstoji im nemoguća misija u srijedu da prođu u narednu rundu.

Sasvim je sigurno da je ekipa Marka Maksimovića itekako uzdrmana, ali priliku za povratak samopouzdanja imaju večeras protiv objektivno slabijeg Leotara. Interesantno da se po žrijebu ovaj meč trebao igrati u Trebinju, ali su klubovi dogovorili zamjenu domaćinstava, vjerovatno zbog odmora koji je potrebniji Borcu.

U prvom kolu Banjalučani su golom u 89. minuti uzeli bod Želji na Grbavici, dok je Leotar slavio na gostovanju u Bijeljini sa minimalnih 1:0.

Borac je pema kladionicama apsolutni favorit protiv Leotara. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.13 na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Posljednju utakmicu u Premijer ligi Borac i Leotar su odigrali 04.05.2014. godine, a Banjalučani su protutnjali Trebinjem i slavili sa 5:0.

Meč se igra od 21 sat uz direktan prijenos na Areni Sport.

Jučer su odigrana dva susreta 2. kola, Sloboda je pobijedila Radnik u Bijeljini sa 2:1, a istim rezultatom Tuzla City je na svom terenu slavila protiv Željezničara.

Susret Veleža i Zrinjskog odgođen je zbog nastupa Rođenih u Europi.

(Reprezentacija.ba)