U subotu 24. jula igraju se dva susreta drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik će u Bijeljini ugostiti Slobodu, dok će Tuzla City na svom terenu odmjeriti snage sa Željom.

Radnik Bijeljina – Sloboda (19,00 sati, Arena Sport)

Prva utakmica ovog kola igra se u Bijeljini gdje domaći Radnik dočekuje tuzlansku Slobodu. Radnika je u prvom kolu poražen na svom terenu od novog premijerligaša Leotara sa 0:1, dok je Sloboda identičnim rezultatom na Tušnju slavila protiv još jednog novajlije prijedorskog Rudara.

“Smatram da će meč protiv Slobode biti tri puta teži nego protiv Leotara. To je susret koji je specifičan, a znamo dobro šta nam se desilo u prolјetnom dijelu prvenstva jer nas je poraz od Slobode takmičarski izbacio iz lige. Nadam se da će neko od mojih igrača koji su zaduženi za postizanje golova. Ovu ekipu će biti teško zaustaviti kada je krene”, kazao je uoči susreta trener Radniak Vlado Jagodić.

Prema kladionicama Radnik je na dan meča blagi favorit. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.30 na trijumf Radnika. Ostale Mozzartove kvote sa ovaj susret možete pogledati ovdje.

Radnik je u Premijer ligi BiH u 12 susreta na domaćem terenu igrao protiv Slobode i ima skor od šest pobjeda, dva remija i četiri poraza. Ekipa Radnika u zadnje dvije domaće utakmice protiv Slobode nije ostvarila trijumf.

Trener gostiju Mladen Žižović očekuje fer i korektnu utakmicu u Bijeljini.

“Idemo Radniku koji je pomalo neočekivano poražen na svom terenu od Leotara. Po prikazanoj igri to nisu zaslužili. Tim im je promijenjen i doveli su mnogo dobrih i kvalitetnih igrača. Kod nas je dobra atmosfera i svi igrači su spremni. Očekujem fer i korektan susret i neka pobijedi bolji”, riječi su Žižovića.

Tuzla City – Željezničar (21,00 sati Moja TV)

Momčad Tuzle je u prvom kolu ostvarila veliku pobjedu u gostima nad Sarajevom, a večeras na Tušnju dočekuje Željezničar. Izabranici Husrefa Musemića će tako u nepunih sedam dana odigrati susrete protiv dva najveća bh klubova i pokušati osvojiti svih šest bodova.

“Da bi naši bodovi protiv Sarajeva dobili pravu vrijednost, trebali bismo dobiti i ovaj meč. Željo je doživio promjene u igračkom i stručnom štabu, a tu je i mnogo mladih igrača željnih afirmacije. Protiv Borca su bili dobri, motivisani, pa će mo i mi morati uložiti maksimalan trud kako bismo stigli to cilja, a to je pobjeda. Prema Željezničaru imamo maksimalno poštovanje i nastojat ćemo da dođemo do tri boda”, istakao je trener Tuzle Musemić.

Tuzla prema kladionicama ima ulogu favorita protiv Želje. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.8 na pobjedu Tuzle. Ostale Mozzartove kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Željezničar je u ovu sezonu ušao sa podmlađenim timom i već na startu sezone je pred svojim navijačima odigrao 1:1 protiv aktuelnog šampiona Borca. Fudbaleri Želje su do 88. minute vodili sa 1:0, ali su se na kraju morali zadovoljiti sa jednim bodom.

Trener Plavih Tomislav Ivković vjeruje da njegovi momci mogu i protiv Tuzle pružiti sličnu partiju kao protiv banjalučkog tima u prvom kolu.

“Još jedna teška i zahtjevna utakmica. Igramo protiv ekipe koja ima veoam dobre individualce, kvalitetne igrače i momčad koja ima sve uvjete da igra mirno i razmišlja o susretu. Imaju kvalietnog trenera. S druge strane, mi imamo mlade igrače. Do sada su pokazali da žele, hoće i mogu pokazati svoj kvalitet koji imaju. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da moji igrači pokažu hrabrost, da se ne boje i da ta mladost da to što ne bi mogla dati druga ekipa”, rekao je Ivković.

Momčadi Tuzle i Želje su do sada u Premijer ligi BiH odigrale četiri susreta na Tušnju, a Tuzla ima jednu pobjedu, jedan susret je okončan bez pobjednika, dok je Željezničar slavio dva puta.

(Reprezentacija.ba)