Mostarski Velež je večeras na Grbavici savladao sa 2:1 AEK u susretu drugog pretkola kvalifikacija za Koferencijsku ligu.

Trener domaćih Feđa Dudić govorio je poslije meča o velikom trijumfu svojih izabranika nad renomiranim protivnikom.

“Velika pobjeda za nas. Pokazali smo ono što smo govorili i odigrali smo kako smo najavili. Odličan skauting, a pogotovo smo u drugom poluvremenu bili dobri. Imali smo dva propusta i ovakva ekipa to kazni. Ovo je već treća utakmica ove sezone u kojoj gubimo, a onda pobijedimo sa 2:1. Uvijek sam govorio da se može i uvjerio sam igrače u to. Uzmite u obzir da smo večeras igrali bez Zvonića i Radovca. Čestitke mojim igračima i oni su ovdje glavni. Sada će biti dvije godine kako radimo zajedno. Nedavno smo igrali u Prvoj ligi FBiH, a večeras protiv AEK-a”, kazao je Dudić nakon susreta i dodao:

“Zadovoljan sam kako smo čuvali njihove glavne igrače. Bio je jak tempo i želio sam otvorenu utakmicu. I kada smo pali pred kraj susreta, navijači su nas digli. Nosili su nas i hvala im. Ljudi u Sarajevu su nas srdačno primili. Kad idemo autobusom na stadionu svi nas pozdravljaju. Svima im se zahvaljujem. Sada ćemo malo odmoriti. U Atini nas čeka teška utakmica, ali igrat ćemo hrabro i probati proći dalje.”

Dudić je za kraj istakao da mu je ovo najveća pobjeda u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

(Reprezentacija.ba)