Kao apsolutni autsajder uoči utakmice Velež je napravio senzaciju i savladao grčki AEK u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku Ligu.

Da “Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka” najbolje pokazuje kako je ekipa grčkog AEK-a skuplja od Veleža sedam puta.

AEK prema podacima sa Transfemarkta vrijedi 35,3 miliona eura, dok ekipa Veleža košta 5,3 miliona eura.

“Djeco navijajte za Velež” stajalo je na jednom od transparenata koje je primjetio naš fotoreporter na Grbavici, a Velež upravo zaslužuje da bude primjer mladima jer su dokazali kako se kombinacijom rada i hrabrosti mogu ostvariti snovi.

Foto: Reprezentacija.ba

Jer i oni najmlađi trebaju znati da je Velež klub koji je ubijan više puta. Od oduzimanja stadiona, pa dalje višedecenijskog iživljavanja različitih interesnih grupa nad imenom i resursima kluba.

Ali rad i hrabrost su sve to nadomjestili i Velež je danas priredio jedan od najljepših trenutaka svojim navijačima, ali i svim Bosancima i Hercegovcima koji svoju državu nose u srcu.

Izronio je opet poput mostarskog Starog Mosta. Nakon stotinu povrataka iz mrtvih, i večeras se uspio vratiti nakon primljenog gola.

Fudbalski pobjeda protiv AEK-a nije važna kao mnogi dosadašnji Veležovi historijski uspjesi, ali kao primjer i poruka ima beskonačnu vrijednost.

Zato djeco i roditelji – radite i vjerujte u sebe. A i navijajte za Velež, zašto da ne.

(Reprezentacija.ba)