U nedjelju 18. jula na programu su dva meča prvog kola premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda na svom terenu dočekuje novog premijerligaša prijedorskog Rudara, dok će Široki na Pecari u hercegovačkom derbiju igrati protiv Zrinjskog.

Sloboda – Rudar Prijedor (19,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Slobode novu sezonu počinju domaćim susretom protiv Rudara iz Prijedora. Sloboda će nakon dugo vremena imati i podršku svojih navijača i sigurno da Tuzlaci očekuju pobjedu na startu prvenstva.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.35 na pobjedu Slobode. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Gosti iz Prijedora su se pet godina ponovo vratili u Premijer ligu BiH i glavni cilj je opstanak u društvu najboljih. Ove dvije momčadi su do sada u Premijer ligi BiH međusobno odigrale 10 utakmica. Sloboda ima pet pobjeda, Rudar četiri, a jedan susret je završen bez pobjednika.

Posljednji zvanični meč Slobode i Rudara odigran je u novembru 2015. godine, a tada je tuzlanski tim kao gost slavio sa 1:0.

Široki Brijeg – Zrinjski (21,00 sati, Arena Sport)

Široki Brijeg i Zrinjski na Pecari igraju hercegovački derbi, a domaći u ne baš najboljem raspoloženmju ulaze u ovaj duel. Fudbaleri Širokog su u četvrtak poraženi 0:3 u gostima od albanske Vllaznije u revanš susretu prvog pretkola kvalifikacija za Koferencijsku ligu i eliminisani su iz ovog takmičenja.

Domaći su blagi favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.10 na trijumf Širokog. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Sada im u goste stiže veliki rival iz Mostara, koji će pokušati pobjedom otvoriti novu sezonu. Zrinjski je uoči sezone ostao bez nekoliko važnih igrača, ali je prije nekoliko dana u generalnoj probi pred start sezone u gostima dobio Hajduk sa 3:1 i najavio da će se i ove godine boriti za sami vrh.

Ipak, Širokom Brijegu tradicija ide u prilog, s obzirom da na svom teren nisu poraženi u osam zadnjih duela protiv Zrinjskog.

Odigrane utakmice:

Radnik – Leotar 0:1

Željezničar – Borac 1:1

U ponedjeljak 19. jula sastaju se:

Sarajevo – Tuzla City

Velež – Posušje

(Reprezentacija.ba)