FS BiH je danas održao sastanak sa premijerligašima sa ciljem poboljšanja na polju marketinga i komunikacija, a četiri kluba se nisu odazvala.

Iz FS BiH su se zahvalili predstavnicima Zrinjskog, Rudara, Posušja, Borca, Radnika, Slobode, Širokog Brijega te Leotara na dolasku, a sastanak su bojkotovali Željezničar, Sarajevo, Tuzla City i Velež.

Podsjećanja radi Savez je prije nekoliko dana organizovao video konferenciju uoči početka nove sezone, a tada sastanku nisu prisustovali predsjednici Željezničara, Sarajeva, Tuzle, Veleža i Slobode.

“Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode”, navodi se na zvaničnoj stranici FS BiH nakon današnjeg sastanka.

Također, istaknuto je da su klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora.

(Reprezentacija.ba)